Annonce
Sport

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Aron Sigurdarson - her i kamp mod Lyngby 23. oktober - var i startopstillingen for sjette gang i sæsonen til pokalkampen mod VB. Den 28-årige islænding bragede bolden i kassen efter bare to minutters spil, men var også manden bag frisparket i overtiden, som bragte gæsterne på 1-1. Foto: Mads Dalegaard
Aron Sigurdarson var først få minutter og siden få centimeter fra at være alle pengene værd, AC Horsens betalte for ham i sommer. Trods en uheldig hovedrolle, mener islændingen, at holdet viste styrke, som kan blive nyttig i den kommende kamp mod HB Køge.

Horsens: Aron Sigurdarson var tilbage i AC Horsens' startopstilling på den størst tænkelige scene, men mislykkedes sammen med holdkammeraterne i forsøget på at gøre det onde ved lokalrivalerne Vejle Boldklub i pokalturneringens ottendedelsfinale.

Her var de gulblusede ellers foran 1-0 i 90 minutter, men tabte kampen 1-3 efter forlænget spilletid.

Islændingen, som før sæsonen blev købt ind som en forventet klar forstærkning, kom til at spille en hovedrolle på godt og ondt, men viste sig i første omgang berettiget til sin sjette startplads i sæsonen, da han blot to minutter inde i opgøret dukkede umarkeret op i VB-feltet og ekspederede let som en leg bolden i kassen.

Annonce

Et sandt ønskescenarie, som islændingen efter kampen ikke tøvede med at beskrive som "forløsende".

- Fuld gas fra start - lige som det var planen. Vi fortjente så meget mere, og jeg synes, vi fik bevist, at vi er mere end kompetitive mod et hold fra Superligaen, sagde Aron Sigurdarson - helt på linje med cheftræner Jens Bertel Askous analyse af kampen.

Men der sluttede glæden også foreløbigt for offensivspilleren.

Uforstående over for "dive"-dom

To minutter inde i overtiden af den ordinære spilletid var alle 3625 tilskueres øjne rettet mod islændingen, da en løs bold - efter hård VB-belejring af AC Horsens' felt - havnede for fødderne af Sigurdarson, der i første omgang tog et træk udenom de to VB'ere, som kom stormende imod ham.

I første omgang en god aktion - lige indtil dommer Jørgen Daugbjerg Burchardts fløjte lød.

Hvad der egentlig egentligt lignede et frispark til AC-spilleren, blev i stedet dømt den anden vej: En skæbnesvanger kendelse i VB-favør. Resten er historie.

- Jeg gør alt, hvad jeg kan, for at undgå kontakt. Ud af øjenkrogen kan jeg se, at VB-spilleren kommer med fuld knald, så jeg forsøger at trække benet til mig. Dommeren forklarer mig, at han dømmer et "dive", men jeg kan simpelthen ikke se det, sagde en uforstående Aron Sigurdarson.

Annonce

To situationer overskygger alt andet

Frisparket, der blev vendepunktet for VB og gæsternes comeback, ramte i første omgang muren, men Allan Sousa var først over returen. Udligningen til 1-1 var en realitet, men bare få minutter senere fik AC-spilleren i centrum chancen for at gøre skaden god igen.

Kort inde i den forlængede spilletid var Sigurdarson fri i banens venstre side, på kanten af VB-feltet, og satte med venstrebenet et drøn på stolpen, der gav et sus på lægterne.

- Ti centimeter til højre, og så går den ind. Det ville have ændret kampen fuldstændig, for så havde de åbnet plads bagtil. Jeg forsøger at sparke lavt, men ja.. Det kan jeg ikke bruge til noget nu.

Hvad der kunne - og måske burde - have være en renæssance for Aron Sigurdarson blandt AC Horsens' elleve foretrukne, blev i stedet en kamp, der i første omgang skal på afstand, inden de trods alt mange positive elementer kan fordøjes.

- De to situationer er det eneste, jeg kan tænke på: Frisparket og min brændte chance i overtiden. De overskygger alt andet lige nu, sagde en slukøret Aron Sigurdarson.

Han kunne imidlertid - med lidt betænkningstid - godt se positive tegn i pokalopgøret, som AC Horsens kan tage med ind i holdets næste kamp i 1. division, hvor HB Køge venter mandag.

- Der er stærke spillere over hele linjen, og selvom jeg gerne vil spille hver gang, ved jeg hvor stor konkurrencesituationen er hver dag på træningsbanen. Det skal vi gøre til vores fordel i ligaen, sagde Aron Sigurdarson.

Den uheldige islænding fik ligesom resten af AC-truppen to fridage til at kaste pokalskuffelsen af sig i kølvandet på 1-3-nederlaget.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce