Annonce
Erhverv

Adapto gør daglig ledelse nem og nærværende

Signe Schack Noesgaard og Adapto har professionel medvind og regner med at kunne give overskud i begyndelsen af det nye år. Foto: Timo Battefeld
Digitalt cockpit skaber bedre overblik over medarbejderne.

SØNDERBORG: Halvdelen af de medarbejdere, der siger deres job op, gør det, fordi de har et dårligt forhold til deres nærmeste leder.

Og det koster en årsløn at miste en medarbejder. Tankevækkende konstateringer, som har været et par af årsagerne til, at Adapto Technologies i Sønderborg er blevet til.

– Det er en rigtig god idé at have en dialogbaseret ledelse. Relationen mellem medarbejder og ledelse betyder meget, god daglig ledelse er ikke noget, vi føler os til, siger Signe Schack Noesgaard, der er gået sammen med sin mand og en tredje partner i Adapto Technologies og har brugt sin viden fra blandt andet Mærsk, en ph.d. og studier i USA til at udvikle it-baserede redskaber, som kan hjælpe og udvikle ledere og medarbejdere.

– Vi stiftede Adapto for at hjælpe med at gøre den daglige ledelse både nem og nærværende, og vi understøtter blandt andet interaktionen, så lederen bedre kan møde medarbejderen i en til en-samtaler. Adapto kan give et effektivt udviklingsværktøj til ledere. Man kan se det som et cockpit, hvor man får skabt overblik over ens medarbejdere, og hvad der skaber værdi for dem. Adapto står for adaptiv læring (niveaudelt digital indlæring, red.). Via algoritmer hjælper vi i den konkrete situation, og det er ret unikt, forklarer Signe Schack-Noesgaard og fortsætter:

- De inspirerende værktøjer gør det nemmere at prioritere og udvælge i den daglige ledelse, og det er værdiskabende. Processen starter online, men vi hjælper gerne folk om bord og giver opstartshjælp.

Annonce

Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

Adapto Technologies ApS fra Sønderborg er nomineret til EY Entrepreneur Of The Year 2019 i startup-kategorien.

Kriterierne for at være med her er:

  • Virksomheden skal have aflagt ét og maksimalt fire regnskaber.

  • Virksomheden skal have et skalerbart produkt, ide og potentiale.

  • Der skal være "proof of business" og "proof of concept".

  • Virksomheden har gerne rejst venture-/seed-kapital og/eller kapital fra private investorer (Business Angels), eller via fremmedfinansiering – bank, Vækstfonden med videre. Dette er ikke er krav, men velanset.

  • Virksomheden skal have en solid forretningsmodel.

  • Der vil ligeledes lagt vægt på virksomhedens evne til at eksekvere, deres CSR-strategi og ledelseskompetence.

Stadig underskud

Adapto Technologies har seks ansatte, deriblandt en it-medarbejder i Indien, og et freelance korps og har omkring 100 store og mindre kunder, der betjenes fra virksomhedens domicil hos Sønderborg Iværksætter Service.

– Vores kunder er typisk scale up-virksomheder, der vækster så hurtigt, at medarbejderne bliver ledere, og de har så ikke samme føling med det, når det går så stærkt. Men vi har også banker, frisører og fysioterapeuter som kunder, siger Signe Schack Noesgaard og tilføjer, at Adaptos styrke ligger i medarbejdernes forskellige kompetencer, og at de har et stort netværk.

Kunderne betaler for et software-abonnement pr. leder og pr. medarbejder. Adapto Technologies har stadig underskud, men har ifølge Signe Schack Noesgaard en støt stigende omsætning og regner i begyndelsen af det nye år med at levere overskud på det digitale lederværktøj.

Fem business angels har investeret penge og knowhow i anpartsselskabet bag Adapto Technologies, og Innovationsfonden har i to omgange støttet projektet med en halv million kroner. Og så har de tre ejere selv investeret deres sparepenge i projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce