Annonce
Udland

Advarsel før weekenden: Endeløse køer i Tyskland

Man skal forvente massiv kødannelse i denne weekend på de tyske motorveje. Arkivfoto: Colourbox

Den tyske bilist-forening ADAC forventer en kaotisk weekend på de tyske motorveje.

Hamborg: Står den på bilferie med afgang i løbet af weekenden, og går turen gennem Tyskland, så har man ifølge den tyske bilist-forening ADAC truffet et dårligt valg.

- Der venter bilisterne endeløse køer på de tyske motorveje, lyder beskeden på ADACs hjemmeside.

ADAC følger trafikken på de tyske veje meget nøje, og grunden til, at denne weekend bliver ekstraordinær slem, er, at nu er samtlige tyske delstater gået på ferie, og det betyder flere biler på vejene. Samtidig forventer bilist-foreningen, at der vil være køkaos i begge retninger, fordi hjemrejsetrafikken også er begyndt.

Det bedste råd, ADAC kan give, er, at man vælger alternative rejsedage som tirsdag og onsdag. De dage skulle der være mere plads på de tyske motorveje.

Bilisterne skal i denne weekend desuden være opmærksom på, at Elbtunnelen ved Hamborg er spærret natten mellem lørdag den 28. juli og søndag den 29. juli i begge retninger i tidsrummet 22.00 til 05.00. Rammer man Hamborg i det tidsrum, skal man følge den skiltede omkørsel.

Annonce

Vi forventer meget trafik ved grænsen især lørdag.

Helle Lundberg, Syd- og Sønderjyllands Politi

ADAC

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club) er Tysklands og Europas største bilist-forening med omkring 17 millioner medlemmer og hovedkontor i München.

ADAC blev oprettet i 1903 og fik sit nuværende navn i 1911.

En af foreningens vigtigste opgaver er at hjælpe dens medlemmer ved problemer på Tysklands veje.

Kilde: Wikipedia

Klar ved grænsen

Ved de dansk-tyske grænseovergange skal man i løbet af weekenden også forvente kø. Det gælder især om lørdagen, hvor mange tyskere skal til Danmark for at holde ferie, samtidig med at der også forventes en del danskere, som er på vej hjem fra ferie.

- Vi forventer meget trafik ved grænsen især lørdag, men man kan med fordel vælge grænseovergangene ved Kruså eller Padborg fremfor motorvejs-grænseovergangen ved Frøslev. Der er stort set ingen kø i Padborg og Kruså, siger Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved motorvejs-grænseovergangen blev der sidste lørdag åbnet et ekstra spor klokken 9.15 på grund af voldsom trafik, og det vil sandsynligvis ske igen på lørdag.

- Trafikken bliver hele tiden fulgt nøje ved grænsen, og når der går stop i det, bliver det ekstra spor åbnet. Vi gør, hvad vi kan, men kvaliteten af kontrollen er den samme, uanset om der er kø eller ej, siger Helle Lundberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hjulboltene var skruet af Toyota

Kultur

Marie fra Roxette er død: Hendes sidste danske koncert var i Jelling, hvor hun sad ned - og lånte en varmeblæser

Kultur For abonnenter

Vi åbner dagens kalenderlåge: Landmanden Leif kæmper for sin troværdighed hver eneste dag

Annonce