Annonce
VEJLE

Advarsel fra kommunen: Det kommer til at støje, støve og ryste, når arbejdet med det store parkeringshus går i gang

Arbejdet med parkeringshuset ved Sjællandsgade starter torsdag. De nærmeste naboer er advaret, inden entreprenøren begynder at banke pæle og spunsjern i undergrunden for at skabe fundamentet til broen, der skal føre ind til p-huset.

Vejle: Støj, støv og vibrationer.

Det er, hvad beboerne i kvarteret omkring Sjællandsgade og Danmarksgade må forberede sig på i de kommende uger - og Vejle Kommune har advaret dem.

Torsdag går entreprenørerne i gang med at anlægge en ny vejbro over Sønderåen. Om halvandet år skal den være ind og udkørsel til nyt parkeringshus. Kommunen bygger det 1000 pladser store p-hus på det område mellem åen og renseanlægget, der indtil for nylig har fungeret som grus-parkeringsplads.

Annonce

I en pressemeddelelse fra Vejle Kommune fortæller projektchef Jonas Flyvholm, at der er sendt varslinger ud til alle bygningsejere i området:

- Og vi har opsat vibrationsmålere, der slår alarm, hvis der opstår uforudsete vibrationer, lyder det fra projektchefen.

Gruspladsen, der i mange år har været et af de få gratis steder for parkering af en bil i Vejle midtby, er lukket og omdannet til byggeplads. I første omgang gælder det en ny vejbro på tværs af Sønderåen. Den nye adgangsvej og bro anlægges  nederst til højre i dette dronefoto. Foto: Mette Mørk

Det nye hus skal efter planen stå færdigt i første halvdel af 2023. For nylig blev det afgjort, at det er Odense-firmaet, 5E, der står for byggeriet af det 89 millioner kroner dyre hus.

I april 2023 skulle det nye parkeringshus gerne se sådan ud og være klar til at tage imod de første bilister. Illustration: Sweco Architects/Vejle Kommune

P-pladser forsvinder

Ifølge formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), er tanken, at det nye hus skal erstatte de parkeringspladser, der er forsvundet fra området. I disse uger lukkes flere og flere p-områder - blandt andet omkring posthusgrunden og foran den tidligere godsbanegård.

Vi har opsat vibrationsmålere, der slår alarm, hvis der opstår uforudsete vibrationer.

Jonas Flyvholm, projektchef i Vejle Kommune

De nuværende 150 grusparkeringspladser er også lukket land, fordi arbejdet med p-huset nu er i gang.

Torsdag gælder det dog i første omgang rydningen af området nord for Sønderåen lige ved Fun Sport. Mandag vil jorden så for alvor begynde at gungre, når spunsmaskiner og betonpæle-rammere skaber fundamentet til den nye vejbro.

Vejle Kommune henviser til  parkeringspladserne langs Sjællandsgade. Dette kort er også udarbejdet til formålet og kan blandt andet ses på kommunens hjemmeside, men lige nu er der stadig vejarbejder ved indkørslen til Sjællandsgade ved Toldbodvej. Illustration: Vejle Kommune

Indtil de første bilister kan køre ind i det nye fem etager høje hus, må bilisterne finde andre steder at parkere. Her henviser kommunen til en stribe gratis pladser langs Sjællandsgade på havneområdet.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Erhverv

Mere debat om 100 boliger: Lokalplan sendes i høring med flere ændringer

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Annonce