Annonce
forside

Advokat i voldtægtssag vil gå efter kæmpe erstatning til 14-årig pige

Den 14-årige piges bistandsadvokat fortæller, at det ikke mindst er pigens unge alder, antallet af voldtægter og det faktum, at den 29-årige er en bekendt af familien, der gør, at erstatningskravet indtil videre ligger på 150.000 kroner. Arkivfoto: Michael Bager

Sagen om en 14-årig pige, der angiveligt er blevet voldtaget i sit hjem af en "legeonkel," har påvirket hele familien meget.

Vejle: Hvis den 29-årige vejlenser, der er tiltalt for at have voldtaget en 14-årige pige, bliver kendt skyldig, vil han samtidig blive mødt af et erstatningskrav fra pigen.

Det fortæller hendes bistandsadvokat Rasmus Sølberg.

- Vi har et erstatningskrav på 150.000 kroner til at starte med. Det er mange penge, men der er kommet nye regler på området, som gør, at vi ligger i den størrelsesorden, fortæller bistandsadvokaten.

Han tilføjer, at erstatningens størrelse ikke mindst er vurderet ud fra, at der er tale om voldtægt af en mindreårig, at det er sket flere gange, og at den tiltalte er en bekendt af familien.

- Min klient er meget påvirket af det, der er sket, understreger advokaten.

Pigen er i øjeblikket anbragt hos en plejefamilie som følge af den episode, der skete i hendes hjem.

Skræmt og bange datter

Og det er da heller ikke kun den 14-årige pige, der er påvirket af sagen. Moderen, som vidnede i retten torsdag formiddag, var tydeligvis også meget ulykkelig over det, der skete i hjemmet i slutningen af februar.

Hendes stemme rystede, da hun skulle fortælle om, hvordan hun oplevede hændelsen og ikke mindst, hvad hendes datter har kæmpet med i tiden efter.

Moderen fortalte, at hun i tiden op til hændelsen ikke havde bemærket, at hendes datter og den 29-årige skule have et anderledes forhold end andre børn har med voksne i deres omgangskreds.

- Han var hendes ven og legeonkel. De spillede Minecraft og legede sammen på den måde, som normale voksne leger med børn.

Om den dag, hvor hendes datter betroede sig til hende om, hvad der var sket, forklarede moderen blandt andet:

- Hun bad min om at gå ind på værelset med hende. Hun virkede skræmt og bange og havde svært ved at få ordene ud af munden, husker moderen og fortsatte:

- Hun sagde, at ordet startede med V. Til sidste sagde hun hele ordet: Voldtægt.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce