Annonce
Livsstil

Spørg advokaten: Hvad sker der med samvær, når der er to ulige uger i træk?

Illustration: Julie Gry Sveistrup

Hver søndag svarer advokat Monica Kromann på læserspørgsmål i sin juridiske brevkasse.

Kære Monica Kromann

Min eksmand og jeg har sammen to børn, og vi har en 7/7-ordning. Efter vores samværsaftale har jeg børnene i lige uger, mens min eksmand har børnene i ulige uger.

På grund af skudår er den sidste uge i 2020 uge 53, og den første uge i 2021 er uge 1. Der er altså to ulige uger i træk.

Betyder det, at min eksmand skal have samvær med børnene i både uge 1 og uge 53 - således at han har børnene i to uger i træk?

Dette er jeg naturligvis ikke interesseret i. Jeg håber, at du vil besvare mit spørgsmål, da jeg tænker, at der må være flere deleforældre i samme situation.

Med venlig hilsen

Simone

Monica Kromann

Advokat med møderet for Højesteret og indehaver af Kromman advokatfirma i Aarhus.

Speciale i familie- og arveret med særlig fokus på børnesager.

Gift og mor til fem børn.

Har du et spørgsmål til Monica Kromann, kan du sende en e-mail til livsstil@jfmedier.dk


Kære Simone - tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Det korte svar på dit spørgsmål er, at det, der står i samværsaftalen, gælder.

Såfremt samværsaftalen regulerer samværet ud fra lige/ulige uger, vil dette være gældende - også selvom der i forbindelse med årsskiftet er to ulige uger i træk. Med andre ord vil den forælder, der har børnene i ulige uger have børnene i to uger i træk.

Hvis forældrene derimod har en aftale om løbende samvær hver anden weekend eller hver anden uge - uden angivelse af lige/ulige uger, så vil samværsugen derimod skifte i forbindelse med årsskiftet. Det vil derfor ikke få betydning, at der er to ulige uger i træk.

I henhold til jeres samværsaftale vil børnenes far altså have børnene to uger i træk. I kan som forældre selvfølgelig aftale ændringer i samværet, hvis I er enige om det.

Hvis I ikke er enige, kan I søge Familieretshuset om en ændring af samværet. Her vil Familieretshuset vurdere, om der er tale om væsentligt ændrede forhold, før der tages stilling til, om ansøgningen kan behandles.

Selvom de to ulige uger i træk kan betyde, at en forælder ikke ser børnene i en længere periode end sædvanligt, vil dette dog som udgangspunkt ikke føre til en ændring af samværet, og det vil desuden ikke udløse erstatningssamvær for samværsforælderen.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål eller brug for rådgivning, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i familieret.

Med venlig hilsen

Monica Kromann, advokat (H)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Første uge med genåbning: Butikker og kunder har givet hinanden en fælleskrammer

Alarm 112

Bøderegn i Børkop: Syv unge på 15-17 år overtrådte fredag aften forsamlingsforbuddet

Annonce