Annonce
Livsstil

Advokaten: Hvordan kan jeg få indflydelse på min begravelse?

Illustration: Julie Gry Sveistrup
Annonce

? Kære Monica Kromann - jeg skriver til dig, da jeg desværre er blevet ramt af alvorlig sygdom, og i den forbindelse er begyndt at tænke over, hvad der skal ske den dag, hvor jeg ikke er her mere.

Jeg vil derfor gerne spørge om, hvordan jeg bedst tilkendegiver mine begravelsesønsker, således at mine pårørende bliver bekendt med mine ønsker ved min død?

Jeg har selv læst mig frem til, at begravelsesønsker kan indskrives i et testamente, men kan det gøres på en anden måde, så jeg ikke behøver at oprette et testamente?

Jeg håber, at du vil besvare mit spørgsmål i din brevkasse.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Bent

! Kære Bent - tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Det er korrekt, at det er muligt at indskrive specifikke begravelsesønsker i et testamente. Dette anbefales dog ikke, da et testamente oftest først fremkommer, efter begravelsen har fundet sted.

Jeg vil i stedet anbefale, at du opretter en erklæring om dine begravelsesønsker i et særskilt dokument for at sikre, at dine begravelsesønsker bliver fundet, før begravelsen finder sted, og dermed også bliver imødekommet og fulgt.

I erklæringen kan du blandt andet tilkendegive, om du vil begraves eller brændes, og hvor begravelsen skal være.

Du kan desuden tilkendegive, om du ønsker, at begravelsen eller bisættelsen skal være kirkelig med medvirken af en præst fra folkekirken eller et andet trossamfund, eller om begravelsen eller bisættelsen skal være borgerlig uden religiøse ceremonier af nogen art.

Du kan i øvrigt tilkendegive, hvis du har andre ønsker til din begravelse.

Jeg vil opfordre dig til at opbevare erklæringen sammen med dine private papirer og samtidig udlevere en kopi til slægtninge eller venner. På denne måde vil du være sikker på, at dine ønsker bliver fundet, før begravelsen finder sted.

Jeg vil desuden opfordre dig til at lave et testamente i tilfælde af, at du har ønsker i forbindelse med arv. Ved at oprette et testamente kan du sikre dig, at arven efter dig fordeles efter dine ønsker.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål eller brug for rådgivning til oprettelse af en erklæring med begravelsesønsker eller et testamente, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i arveret. Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte Kromann advokatfirma.

Med venlig hilsen

Monica Kromann, advokat (H)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Livsstil

Inges køkken: Pil selv-rejer

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce