Annonce
Vejle

Af banen: Her kommer Borgerservice-bussen - læs, hvem der bruger den mest

Den rullende borgerservice har haft omkring 1600 ekspeditioner i de fire centerbyer - Give, Egtved, Børkop og Jelling - i 2020. Arkivfoto:  Jim Hoff
Der er dobbelt så mange ekspeditioner i Give som i Jelling, når Mobil Borgerservice rykker ud, viser en frisk statistik.
Annonce

Vejle Kommune: Borgerne i Give er mest glade for muligheden for at komme i Borgerservice uden at skulle til Vejle for det, mens borgerne i Jelling er dem, der bruger tilbuddet mindst.

Det er konklusionen på en evaluering af Mobil Borgerservice, der blev søsat i juni 2019, hvor en bus og to medarbejdere en gang om ugen bringer Borgerservice-kontoret ud til borgerne i de fire centerbyer Give, Egtved, Børkop og Jelling.

- Helt overordnet er der blevet taget godt imod tilbuddet. Det har, som så meget andet, været ramt af corona-restriktioner og har stået stille i perioder, men tilbagemeldingerne er positive, siger Anja Daugaard (LA), formand for arbejdsmarkedsudvalget, der behandlede evalueringen på sit seneste møde.

Annonce

Dobbelt op i Give

Den mobile borgerservice blev søsat i forbindelse med budgetforliget 2019-2022, hvor der blev afsat 600.000 kroner til indkøb af bussen og 500.000 kroner til varig drift af tilbuddet, hvor borgerne kan få stort set samme service som i Borgerservice i Skolegade 1 i Vejle.

Den rullende borgerservice kan blandt andet udstede pas, NemID og kørekort og ifølge evalueringen er det især udstedelse af pas og kørekort, borgerne benytter tilbuddet til.

Evalueringen afslører desuden, at der er mere end dobbelt så mange ekspeditioner i Give som i Jelling.

- Vi er opmærksomme på forskellen i, hvor meget tilbuddet bliver brugt i de forskellige byer. Det kan være, at vi skal kigge på tidspunkterne for, hvornår bussen kommer de enkelte steder, men en del af forklaring på forskellen kan også skyldes de forskellige afstande fra Give og Jelling til Borgerservice i Vejle, siger Anja Daugaard.

Tørre tal

I 2019 var der 1477 ekspeditioner i Mobil Borgerservice i løbet af 24 køreuger. 

Heraf var 39 % i Give, 24 % i Egtved, 22 % i Børkop, 14 % i Jelling. 

I antal drejer det sig om 582 ekspeditioner i Give, 354 i Egtved, 329 i Børkop og 212 i Jelling.

I 2020 har der til og med oktober været 1569 ekspeditioner i Mobil Borgerservice i løbet af 27 køreuger. 

Heraf var 40 % i Give, 22 % i Egtved, 22 % i Børkop, 15 % i Jelling. 

I antal drejer det sig om 635 ekspeditioner i Give, 350 i Egtved, 342 i Børkop og 242 i Jelling.

Den rullende borgerservice kører til de fire centerbyer hver uge og holder ved kulturhusene tre timer i hver by.


Det kan være, at vi skal kigge på tidspunkterne for, hvornår bussen kommer de enkelte steder, men en del af forklaring på forskellen kan også skyldes de forskellige afstande fra Give og Jelling til Borgerservice i Vejle.

Anja Daugaard (LA), formand, arbejdsmarkedsudvalget


Mobil Borgerservice kører til Børkop, Egtved, Give og Jelling hver uge og holder ved kulturhusene tre timer i hver by.

I Børkop er det på tirsdage fra klokken 10. I Egtved er det onsdage fra klokken 9. I Give er det torsdage fra klokken 9 og i Jelling på torsdage fra klokken 13.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce