Annonce
Debat

Afbrænding af Mette F.-dukke er komplet uacceptabelt

Anne Kleemeyer Kiil har skrevet dagens leder. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Uanset hvad man måtte mene om Mette Frederiksens politik og evner som politiker og statsminister, så kan det aldrig nogensinde accepteres i et demokratisk samfund som det danske, at tre mænd under dække af en lovlig demonstration brænder en dukke af statsministeren, som har et skilt om halsen med ordene "hun må og skal aflives".

Det må aldrig accepteres, for der er ikke tale om at gøre brug af sin ytringsfrihed, men om groft misbrug af samme - strafbart misbrug.

Som samfund er vi nødt til at gøre det fuldkommen klart, at vi hilser politisk uenighed og demokratisk samtale meget velkommen, men også sætte en tyk streg under, at det skal forekomme uden vold og trusler.

Det kan aldrig undskyldes eller bortforklares, at man har et ønske om at aflive et andet menneske, som man er politisk uenig med.

Det gælder ikke kun statsministeren, men også de på venstrefløjen, der har modtaget voldtægtstrusler, eller de på højrefløjen, der er blevet truet på liv og legeme. 

Alt sammen på baggrund af, at de har stillet sig op i offentligheden og er gået ind i politik - formentlig med en ambition om at fremme deres bud på, hvordan vi skruer samfundet bedre sammen. Det bud kan man være dybt uenig i, nærmest føle sig stødt af eller personligt ramt af.

Men man må dog have en grundlæggende respekt for, at de stiller sig frem med deres vision - og ikke mindst så stor respekt for demokratiet, at man er i stand til at ytre sin eventuelle  utilfredshed uden at ty til vold eller trusler om samme.


Det kan aldrig undskyldes eller bortforklares, at man har et ønske om at aflive et andet menneske, som man er politisk uenig med.


Selv de tre udannede, udemokratiske demonstranter, der lørdag aften bevægede sig langt ud over grænsen for, hvad en demonstration bør indeholde, har nu krav på deres retssikkerhed og at blive dømt eller frikendt efter de regler, vores retssamfund har vedtaget gennem århundreders demokratiske samtale.

Og de skal nok egentlig være både glade og taknemlige for, at resten af samfundet nægter at synke så lavt, som de selv gjorde lørdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Fodterapeuterne må holde åbent - fodplejerne må ikke

Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Annonce