Annonce
Vejle

Afgørelse på Skibets rækkehuse lader vente på sig

På Rapsvænget er der allere gang i byggeriet af de såkaldte tæt-lave boliger, og nu kan endnu flere rækkehuse være på vej i området. Foto: Kaare Johansen
Alle økonomiudvalgsmedlemmer tog enten forbehold eller stemte imod en ny udstykning af rækkehuse i Skibet. Sagen skal afgøres i byrådssalen.
Annonce

Skibet: Skal en byggeherre have lov til at veksle parcelhusgrunde til en udstykning med rækkehuse i Skibet?

Det spørgsmål har de lokale politikere nu debatteret i både teknisk udvalg og i det centrale økonomiudvalg, men endnu er der ikke faldet svar i sagen. Ingen kan derfor forudsige, hvad udfaldet af sagen bliver, når det skal afgøres på førstkommende byrådsmøde.

En ting er sikker. Socialdemokraterne og SF er imod tilladelsen til at bygge flere rækkehuse på arealet ved Skibet, hvor flere i lokalsamfundet har gjort indsigelses imod planerne.

De to partier stemte imod ændringen i teknisk udvalg, og det gentog sig mandag i økonomiudvalget, hvor Venstre og de øvrige partier undlod at stemme. Blandt dem borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Annonce

Får flere oplysninger

- Vi har valgt at tage forbehold, fordi der skal være et møde mellem bygherren og teknisk udvalg mandag, og så får vi flere oplysninger frem. Det er også fint, at vi får en diskussion i byrådet om, hvor lidt eller meget byggeri, der skal være i området, siger Jens Ejner Christensen.

Den 12 år gamle lokalplan for området har banet vej for byggeriet af 36 rækkehuse ved Bygvænget og langs Vardevej, og bygherren ønsker at få tilladelse til at udføre yderligere 28 rækkehuse.


I Vejle Kommune er vi meget opmærksomme på, at der er variation i byggeriet, og at boligområderne har kvalitet, så det også er attraktivt at bo i boligerne om 10 år.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Det har udløst protester fra blandt andet Skibet Lokalråd, og frygten for beboerne er, at der bliver for mange rækkehuse i området, hvilket også vil belaste trafikken yderligere.

Annonce

Den gyldne middelvej

Borgmesteren vil dog ikke inden byrådsmødet afsløre, hvor hans eget parti står i sagen. Men han ser frem til at få en principiel debat i byrådssalen om rammerne for de fremtidige udstykninger og lokalplaner for nye boligområder.

- Når der bliver bygget meget tæt-lavt byggeri (rækkehuse, red.) i disse år, er det fordi, at det efterspørges. Men i Vejle Kommune er vi meget opmærksomme på, at der er variation i byggeriet, og at boligområderne har kvalitet, så det også er attraktivt at bo i boligerne om 10 år. Derfor handler det om at finde den gyldne middelvej, siger borgmesteren.

Annonce

Er kendt som restriktiv

Han mener, at tiden er moden til at tage debatten, fordi kommunen oplever, at der er så stor en efterspørgsel efter netop rækkehuse-projekter.

- Vi skal være med til at italesætte kvaliteten. Vejle er i forvejen kendt for at være restriktiv i forhold til at fylde mange byggegrunde ind i en udstykning, og det er også vigtigt, at tæt-lavt byggeri har kvalitet, så vi ikke bare propper det hele til. Det tager vi en diskussion om, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce