Annonce
forside

Afledte opmærksomhed med ketchup og stjal kreditkort: Nu er de to sidste dømt

De to sidste rumænere har fået deres dom i sagen om tyveri af kreditkort. Rumænerne sprøjtede blandt andet ketchup på ældre for at aflede deres opmærksom for så at stjæle deres kreditkort. Arkivfoto: Palle Herløv

De to sidste rumænere fik torsdag deres dom i en omfattende sag om tyveri af kreditkort.

Indland: Seks rumænere blev i november anholdt for at svindle sig til ældres kreditkort. Torsdag fik de to sidste rumænere dom, en mand og en kvinde. De var tiltalt for omkring 100 forhold og for at have bedraget for omkring 450.000 kroner samt yderligere cirka 50 forhold for mandens vedkommende.

Forbrydelserne er blandt andet sket i Horsens, Vejle og Fredericia.

En enig domsmandsret fandt dem skyldige i samtlige forhold og idømte dem henholdsvis 2 år og 1 år og 9 måneders fængsel, ligesom de blev udvist af Danmark for bestandigt. Det skriver Syd- og Sønderjyllands politi i en pressemeddelelse.

Annonce

Anvendt kortene i det meste af Jylland

De seks rumænere havde lejet sig ind i et sommerhus i Blåvand, havde lejet biler og arbejdede ifølge tiltalen i to hold. De aflurede i forretninger ældre menneskers pinkoder til betalingskort. Så fulgte de efter dem og afledte deres opmærksomhed ved at sprøjte ketchup på dem eller spørge efter en bold i haven på deres bopæl. Den opståede forvirring brugte de til at stjæle kortene og foretage hævninger eller køb på dem.

Rumænerne havde gennemført afluringer og tyverier over en stor del af Jylland, ligesom de anvendte kortene i Hobro, Mariager, Randers, Spentrup, Brabrand, Viby, Århus, Grenå, Hjørring, Terndrup, Brønderslev, Aalborg, Galten, Silkeborg, Hadsund, Kolding, Esbjerg, Varde, Oksbøl, Ølgod, Ansager, Bramming, Grindsted, Herning, Fredericia, Vejle, Horsens, Vejen og flere steder.

Der faldt den 23. maj i år ved retten i Esbjerg dom over de første tre rumænere, to mænd og en kvinde, i ca. 50 forhold: 1 år og 2 måneders fængsel samt indrejseforbud i 12 år. De havde bedraget for omkring 150.000 kr.

Den 28. juni tilstod endnu en af rumænerne i retten og blev idømt 1 år og 9 måneders fængsel samt udvist af Danmark med et indrejseforbud gældende i 12 år for ca. 100 forhold med et udbytte på ca. 450.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce