Annonce
forside

Afledte opmærksomheden med ketchup: Seks rumænere tiltalt for at aflure pinkoder og stjæle betalingskort

Alle seks rumænere har snart fået deres skæbne i Danmark afgjort. Arkivfoto: Michael Bager

Seks rumænere - fire mænd og to kvinder - er nu snart ved at have afgjort deres skæbne i Danmark, efter at have siddet varetægtsfængslet siden den 24. november 2017, sigtet for omfattende afluring af pinkoder og tyveri af betalingskort over det meste af Jylland. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, Områdecenter Nordvest i Esbjerg, i en pressemeddelelse, hvor det bl.a. kommer frem at rumænere skulle have været på spil i bl.a. Fredericia-, Vejle- og Horsens-området.

Rumænerne havde lejet sig ind i et sommerhus i Blåvand, havde lejet biler og arbejdede ifølge tiltalen i to hold.

Svindlen foregik herefter på den måde, at de aflurede ældre menneskers pinkoder til betalingskort i forskellige forretninger. Så fulgte de efter dem og afledte deres opmærksomhed ved at sprøjte ketchup på dem eller spørge efter en bold i haven på deres bopæl. Den opståede forvirring brugte de til at stjæle kortene og derefter foretage hævninger eller køb på dem.

Det var tip fra lokalområdet i Blåvand, der førte til, at politiet blev opmærksom på gruppen og kunne anholde dem. I det lejede sommerhus lå mange af de ting, de havde brugt betalingskortene til at købe.

Annonce

Tour de Jylland

Rumænerne havde ifølge tiltalerne gennemført afluringer og tyverier over en stor del af Jylland, ligesom de anvendte kortene i byer som Kolding, Esbjerg, Varde, Oksbøl, Ølgod, Ansager, Bramming, Grindsted, Fredericia, Vejle, Horsens, Vejen, Hobro, Mariager, Randers, Spentrup, Brabrand, Viby, Århus, Grenå, Hjørring, Terndrup, Brønderslev, Aalborg, Galten, Silkeborg, Hadsund, Herning m.fl.

Første dom er faldet

Det er Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) i Padborg, der har stået for efterforskningen af sagen.

Efter anholdelsen af de seks rumænere har efterforskerne rullet de mange sager op bagfra ved at finde ud af, hvor rumænerne havde opholdt sig hvornår og hvilke bedragerier, de så var ansvarlige for.

Tidligere i år - den 23. maj - faldt der ved retten i Esbjerg dom over de første af de seks rumænere. To mænd og en kvinde. De var tiltalt i cirka 50 forhold, og blev idømt ét år og to måneders fængsel samt et indrejseforbud i Danmark i 12 år. Alt i alt havde de bedraget for omkring 150.000 kroner.

I denne uge, torsdag den 28. juni, gennemføres endnu en af sagerne mod en af mændene. Den bliver kørt som en tilståelsessag ved retten i Esbjerg.

De sidste to rumænere - en mand og en kvinde - kommer i retten i dagene fra den 11. juli. De er tilsammen tiltalt for omkring 100 forhold, og de har bedraget for i alt omkring 450.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce