Annonce
Børkop

Aflysninger hos museum - men skruen holdes i vandet

Smidstrup og Omegn Museum kommer ikke til at tilbyde to aktiviteter, som ellers planlagt. Men museet vil stadig, til tider, summe af liv hen over vinteren. Foto: Yilmaz Polat
Det har været et specielt år for Smidstrup og Omegns Museum og Lokalhistoriske arkiv. Arkivets dag og et julemarked er blevet aflyst. Men skruen holdes stadig i vandet. Også hen over vinteren.
Annonce

Smidstrup: Det er ikke fordi, viljen ikke har været der. Og lysten til til at tænke nye tanker. Men nemt er det ikke, når nu en verdensomspændende pandemi sætter dagsordenen.

Derfor er den planlagte Arkivets Dag, som er 14. november, blevet aflyst. Der må kun være maksimalt ti i museet ad gange, og det er for lidt til, at den dag bliver afholdt.

Også et mindre julemarked på museet, der var planlagt til 21. november, er aflyst.

Så dermed har Smidstrup Museum nu lukket ned for vinteren, men bestemt ikke helt.

- Vi havde udvidet sæsonen, så vi havde åbent i oktober, og det var der en del, der benyttede sig af. Vi vil også gerne modtage besøg i vinterhalvåret. Er I enkeltpersoner, eller en gruppe på maksimalt otte personer, der har lyst til at besøge os, åbner vi gerne. I bestemmer selv tidspunktet, lyder det fra bestyrelsen i museets nyhedsbrev.

Annonce

Medarbejderne mødes

Også de frivillige, som lægger mange timer og meget dedikation i arbejdet, fortsætter med at mødes hen over vinteren. Historierne står nemlig ikke stille.


Der bliver også tid til det vigtigste, nemlig kaffepausen, hvor vi kan vende verdenssituationen.

Bestyrelsen på Smidstrup og Omegns Museum


- Selvom vi ikke har åbent i vinterhalvåret, mødes medarbejdere hver fredag formiddag hele året. De indkomne ting/arkivalier skal ordnes og registreres. Der skal måske behandles for orm i nogle af genstandene, flyttes på genstandene, rengøres og meget andet. Der bliver også tid til det vigtigste, nemlig kaffepausen, hvor vi kan vende verdenssituationen. Der er nok at snakke om, og tænke på, ikke mindst i år, hvor der sker ting, som vores generation ikke før har oplevet, lyder det videre.

Museet åbner igen omkring 1. maj. Der har været museum i Smidstrup siden 2004.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Vejle

Gæst og ansat smittet: Corona lukker Foreningernes Hus

Annonce