Annonce
Billund

Aflyst marked er lig med et underskud i Vorbasse

Formand Brian Madsen håber meget, at det store pariserhjul og alle andre aktiviteter i sommeren 2021 kan vende tilbage til Vorbasse. 2020 blev første år siden 1729, at der ikke har været marked i Vorbasse. Arkivfoto: Mads Hansen.
Trods ihærdige forsøg på at få stablet alternative markedsarrangementer på benene, var det vanskeligt at lokke folk med på vognen. Derfor kom Vorbasse Grundejerforening ud af seneste regnskabsår med et underskud.
Annonce

Vorbasse: Årets udgave af Vorbasse Marked blev, som alt andet i 2020, noget anderledes end oprindeligt planlagt. På grund af den allestedsnærværende coronavirus blev det ikke muligt at arrangere markedet, som vi kender det, og i stedet forsøgte arrangørerne med et virtuelt marked.

Det viste sig dog, at det ikke blev helt den succes, som arrangørerne havde håbet på. Det stod klart, da Vorbasse Grundejerforening, som arrangerer Vorbasse Marked, for nylig holdt sin ordinære generalforsamling.

- Generelt var der alt for få besøg i vores virtuelle markedsunivers, hvilket gjorde, at vi endte ud med et underskud, sagde formand Brian Madsen blandt andet i sin beretning om årets gang.

Årets regnskab viser, at Vorbasse Grundejerforening på grund af det aflyste marked kommer med et underskud på ikke mindre end 880.000 kroner. Et resultat, der står i skærende kontrast til de foregående år.

Flere kan vælges til bestyrelsen

I forbindelse med den ordinære generalforsamling i Vorbasse Grundejerforening, blev foreningens vedtægter justeret.

For at få et bredere udvalg af kandidater, når der skal vælges medlemmer til bestyrelsen, er det ikke længere kun foreningens medlemmer, der kan vælges til bestyrelsen. Det kan alle, der har folkeregisteradresse inden for postnummer 6623 Vorbasse.

Det er samtidig vedtaget, at Vorbasse Grundejerforening ikke længere har hjemsted i "Vorbasse by", men derimod i "6623 Vorbasse".

Som erstatning for det traditionelle Vorbasse Marked, der gerne trækker omkring en kvart million mennesker til Vorbasse i løbet af de tre dage, markedet finder sted, blev der forsøgt at stable en virtuel erstatning på benene. Der blev arrangeret en række koncerter og andre underholdningsarrangementer, der kunne ses virtuelt, ligesom det blev muligt hjemme ved computeren at bevæge sig rundt i et virtuelt markedsunivers.

Annonce

Genvalg til formanden

Vorbasse Grundejerforening har i årets løb også beskæftiget sig med andet end Vorbasse Marked. Det velkendte Æ Gåedhus midt i byen er blevet renoveret, og i Vorbasse Krigshavn er der opsat ny belysning, ligesom brædderne på plateauet er blevet udskiftet.

Foreningen er allerede i fuld gang med at forberede sig på det marked, der forhåbentlig kommer til at finde sted i sommeren 2021. Der bliver blandt andet arbejdet med at opdatere aftalerne med de mange samarbejdspartnere, så aftalerne er krystalklare, hvis coronavirus også til næste år skulle vise sig at være en drillepind.

Formand Brian Madsen samt Karsten Knudsen blev genvalgt til en ny periode i bestyrelsen, mens Lilly Jørgensen, Søren Kargo og Jeroen Schotemeijer blev valgt som suppleanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce