Annonce
Hedensted

Se video: Afsløring af legepark bød på overraskelse - baner til særlig ketsjersport er tænkt ind

Der var spørgsmål, klapsalver og en ny tilføjelse, da venneforening løftede sløret for Juelsminde Naturlegepark onsdag aften.

Juelsminde: Juelsminde Naturlegeparks Venner havde en overraskelse i ærmet, da legeparkens udformning blev afsløret på Hotel Juelsminde Strand onsdag aften.

Et nyt element i form af to baner til ketsjersporten padel er blevet tilføjet parken, som derudover kommer til at rumme multibane, legepladser, udsigtspunkt og meget andet.

Padel minder om tennis, men har også elementer af squash i sig. Sporten er ikke ret stor i Danmark, men den er på vej til at blive det.

Antallet af baner gik fra 40 til 100 i 2019, fortalte initiativtager Mia Nini onsdag aften foran de omkring 50 fremmødte.

Padel

  • Ketsjersport med elementer af tennis og squash i sig.
  • Spilles især i Spanien og latinamerikanske lande, men er også blevet stor i Sverige.
  • Kræver mindre teknik og styrke end andre sportsgrene med ketsjer og egner sig derfor til alle aldersgrupper.
  • To padelbaner svarer til en tennisbane.
  • Bag- og sidevægge er dækket af glas og metalgitter.

Trekløver bag ideen

Mia Nini, den tidligere håndboldspiller Lars Christiansen og styrketræner Morten Donald har sat sig for at få sporten til Juelsminde. Deres idé blev for få uger siden præsenteret for bestyrelsen i naturlegeparkens venner.

- Den blev så vel modtaget, at den lynhurtigt er blevet inddraget i legeparken. Bestyrelsen kan se potentialet, og det er fantastisk for os, sagde Mia Nini.

Der er afsat plads til en singlebane og en dobbeltbane i yderområdet af naturlegeparken hen mod Netto.

Det er tanken, at man skal kunne bestille tid på banerne i et digitalt system, og at det modsat det øvrige i parken skal koste et symbolsk beløb.

- Vores drøm er, at vi har to baner klar til åbningen af legeparken, men vi har ikke finansieringen lige nu. Vi har brug for 640.000 kroner i sponsorater for at komme i mål, fortalte Mia Mini og henviste til en digital indsamling med titlen Juelsminde Padel Tennis på Spar Nord Fondens hjemmeside.

Formand for legeparkens venner, Glenn Jacobsen, spurgte ud i lokalet, om banerne skulle blive en del af naturlegeparken og fik en klapsalve retur.

Annonce

Behersket belysning

Herefter stod firmaet Maxplay, der opfører parken, for den egentlige præsentation med en grafisk video, som imponerede de fremmødte.

Martin Frederiksen, der er frivillig i projektet, supplerede med en kort information om belysningen i parken, hvor der vil blive brugt bevægelsessensorer.

- Vi prøver at lyse den op, så det bliver trygt og sikkert, men samtidig i respekt for naturområdet, som ikke skal være et ildhav, sagde han.

En af de fremmødte ville vide, hvor mange børn, der bliver plads til.

- I hvert fald 300, vurderede Glenn Jacobsen.

Har I overvejet at lave små tavler, så man kan se, hvordan man bruger fitnessapparaterne?, spurgte en anden.

- Ja, det er med i vores overvejelser. Det kan både være skilte og QR-koder. Også i forhold til hvad man må i madpakkehuset, svarede Tina Vind Trabjerg, bestyrelsesmedlem.

Det er ikke så lidt, projektmagerne kan få plads til på arealet bag Netto i Juelsminde. En boldbane, to padel tennis-baner, legepladser, motionsredskaber, tårne, et legeskib og et udsigtspunkt er alt sammen en del af pakken. Illustration: Maxplay
Annonce

Får brug for hjælpere

Det bliver et rigtig fint anlæg. Hvem rydder op og holder pladsen?, spurgte en tredje.

- Det skal være som aftalt på generalforsamlingen (i venneforeningen, red.). Man skal tage ejerskab på pladsen og hjælpe hinanden med at rydde op. Og så kommer kommunen og tømmer skraldespandene, svarede Glenn Jacobsen.

- Det, vi håber på, er, at foreningen får lavet nogle teams. Nogle gider måske slå noget græs, nogle kan måske gøre rent, og nogle kan holde opsyn, så vi med frivillig arbejdskraft kan lave arbejdet. For der kommer en masse. Der skal måske også slås søm i engang imellem, tilføjede næstformand Birger Brix.

Parkeringspladser blev der også spurgt til. Der kommer omkring 30 styk, og der kan nok findes flere hos Netto og på hotellet, lød svaret.

Om knap tre måneder, søndag 24. maj ( og ikke Kristi himmelfartsdag, som det først fremgik i artiklen, red.), skal parken åbne. Den fugtige jord kan komme til at drille, men både venneforeningen og firmaet Maxplay holder indtil videre fast i datoen.

Et område med fitnessredskaber på Odelsbjerget. Illustration: Maxplay
Der kommer en tarzanbane, som vil kunne udfordre de fleste på balancen. Illustration: Maxplay
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce