Annonce
Erhverv

Aftale på plads om byggeri af 73 boliger i Kongens Punkt

Sådan kommer det nye byggeri til at se ud. Illustration: Skala Arkitekter

Ny aftale mellem Boligkontoret Fredericia og STB BYG fører til byggeri med private lejligheder, familieboliger og seniorbofællesskab i Kanalbyen. Spaden går i jorden til november.

Fredericia - STB BYG skal stå for opførelsen af boligkarréen Kongens Punkt ved Frederiks Kanal i Kanalbyen. Her bliver der 12 almene familieboliger og 29 lejligheder i seniorbofællesskab, som STB BYG opfører for Boligkontoret, og derudover bliver STB BYG selv investor og bygherre for 32 private lejligheder og en café.

Det står klart efter et udbud, Boligkontoret Fredericia nu har gennemført. Boligkarréen skal opføres på byggefeltet, Boligkontoret Fredericia købte af FredericiaC i november 2016.

- Vi er meget glade for at være blevet valgt til dette spændende projekt af Boligkontoret Fredericia, siger STB BYG's direktør Jens Winther, der glæder sig til at opgaven med at opføre Boligkontorets del af Kongens Punkt - og til selv at være bygherre for 32 private lejligheder og café med beliggenhed ud til kanalen.

Kongens Punkt

7.811 kvadratmeter byggeri32 private boliger - som enten bliver ejer- eller lejeboliger

12 almene familieboliger

29 boliger i seniorbofællesskab - med tilhørende fælleslokale/fælleshus

250 kvadratmeter café

81 parkeringspladser i parkeringskælder

75 depotrum i kælder

Tre store tagterrasser, som alle er fælles.

Grønne tage og i midten af gårdrummet står "Livets træ".

Den tilstødende plads "Ved Kongens Punkt" er centrum i den "cirkel", som dannes af Fredericia Vold.

Det nye byggeri ved Kongens Punkt byder på i alt 73 boliger, som ventes at stå klar i 2019. Illustration: Skala Arkitekter

Stor efterspørgsel

Boligkontoret Fredericias direktør Finn Muus ser frem til samarbejdet med STB BYG. Han fremhæver arkitekturen og valget af materialer.

- Samtidig er jeg meget glad for, at vi nu kan imødekomme den store efterspørgsel fra foreningen Seniorbo Fredericia, som har mange på venteliste til seniorbofællesskabet i Kongens Punkt, siger Finn Muus i en pressemeddelelse.

Boligkontoret Fredericia og STB BYG stikker spaden i jorden til det nye projekt i november 2017.

For borgmester Jacob Bjerregaard (S) er det en god nyhed, at Boligkontoret Fredericia har fundet en privat investor, så byggeriet af Kongens Punkt kan gå i gang.

- Nu er der flere end 125 lejligheder på vej i Kanalbyen, samtidig med at vi har skabt en god blanding mellem almennyttige og private boliger, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

7.871 etagekvadratmeter

For Realdania By & Byg, som er i partnerskab med Fredericia Kommune om at udvikle Kanalbyen, er projektet med til at virkeliggøre visionerne bag Kanalbyen ved Lillebælt.

- Her er gode rammer for både familier, seniorer og individualister under samme tag, og caféen er et ekstra plus for bylivet. De nye beboere kommer til at bo i et kvalitetspræget byggeri med god arkitektur, fælles tagterrasser og et smukt gårdrum, og samtidig kan de glæde sig til deres nye omgivelser, når FredericiaC gør byrummet "Ved Kongens Punkt" færdigt for enden af kanalen, siger adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld.

Det nye byggeri Kongens Punkt er på 7.811 etagekvadratmeter. Det varierer i højden mellem fire og fem etager og rummer derudover en kælder med parkering, depotrum og elevatorforbindelse til resten af huset. Boligkontoret Fredericia og STB BYG forventer, at byggeriet kan være klar til indflytning i foråret 2019.

Annonce
For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce