Annonce
Erhverv

Aftale vækker blandede følelser i skoven: Munkebjerg Hotel forventer halvtom ordrebog indtil efteråret

Der kommer igen lys i vinduerne på det store hotel i skoven. "Men udmeldingerne kommer sent. Genåbningsaftalen bliver præsenteret tirsdag, og torsdag træder den i kraft," siger direktør René Aarby Sørensen. Arkivfoto: Mette Mørk
Med genåbningsaftalen kan Munkebjerg Hotel igen afholde større arrangementer som konferencer og bryllupsfester. Det glæder direktøren, der dog stadig mister i omegnen af 100.000 kroner om dagen.

Munkebjerg: Den genåbningsaftale, der natten til tirsdag blev indgået af flere partier på Christiansborg, vækker fra morgenstunden blandede følelser på Munkebjerg Hotel.

Direktør René Aarby Sørensen glæder sig over, at han og kollegaerne igen kan være værter for større konferencer og henover sommeren også private fester som eksempelvis bryllupper.

Alligevel er ordrebogen på nuværende tidspunkt stadig så godt som tom, forklarer direktøren, der ud over hotellet i skoven står i spidsen for Vejle Center Hotel og Hotel Opus i Horsens under navnet Munkebjerg Gruppen.

Annonce

- Vi er glade og lettede over, at vi snart igen kan tage imod vores gæster under mere almindelige forhold. Alligevel kan jeg ikke lade være med at være lidt kritisk over for den måde, regeringen har håndteret især erhvervslivets situation på.

- Udmeldingerne kommer sent. Genåbningsaftalen bliver præsenteret tirsdag, og torsdag træder den i kraft. Det havde været rart at vide, hvad planen var længere tid i forvejen. Lige nu er ordrebogen så godt som tom - og vores forår er ødelagt, indrømmer René Aarby Sørensen.

Taber 100.000 kroner

Selvom Munkebjerg Hotel får økonomisk assistance fra diverse hjælpepakker, så dækker de på ingen måde de udgifter, stedet har. Hver dag taber hotellet, ifølge direktøren, 100.000 kroner. Så det seneste halvandet år har været dyrt. Og det fortsætter lidt endnu.


Vi skal nok komme igennem, men jeg er ikke sikker på, at vi ville kunne klare en tredje bølge med tilhørende nedlukning.

René Aarby Sørensen, direktør for Munkebjerg Gruppen


I bagklogskabens ulideligt klare lys ville René Aarby Sørensen ønske, at han havde grebet coronanedlukningen anderledes an. Igen sender han en bredside til Christiansborg.

- Vi fik besked på, at vi i branchen ikke skulle fyre. For hånden skulle nok holdes under os. Vi har derfor ikke afskediget - og det er endt med at koste os rigtig mange penge. Havde vi vidst bedre, havde vi nok grebet det anderledes an, forklarer direktøren.

Politikerne har varslet, at hjælpepakkerne stopper i løbet af sommeren. Her vil Munkebjerg Hotel stå med et gigantisk efterslæb, som René Aarby Sørensen kalder det.

- Vi skal nok komme igennem, men jeg er ikke sikker på, at vi ville kunne klare en tredje bølge med tilhørende nedlukning.

Annonce

Alkohol om natten

Midt i malurten i det berømte bæger har han alligevel et spirende håb for fremtiden, når han kigger på genåbningsaftalen indgået af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.

Den åbner allerede fra torsdag op for, at hotellet kan afholde konferencer og møder med erhvervsmæssige og faglige formål for op til 1000 deltagere i sektioner á 500. Mod fremvisningen af coronapas.

Samtidig er forsamlingsloftet indendørs i første omgang hævet til 25 personer. 21. maj hedder det 50 - og fra 11. juni 100 personer. Efter planen afskaffes reglen helt 1. august - hvilket for alvor gør det muligt at holde store private fester som bryllupper på Munkebjerg Hotel.

Det er også fremover muligt at servere alkohol efter klokken 23.

- Jeg vil tro, at vi får gang i festerne i løbet af sommeren. Også når man igen kan servere en øl efter midnat. Det er virkelig dejligt, siger René Aarby Sørensen.

Annonce

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige porno'poeter' skæmmer musikfestival og hvordan kan de blive ved at slippe afsted med den slags klamheder?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

Annonce