Annonce
Kultur

AkadeMidt inviterer på gravøl i Huset

Stine Elbæk Gomard er den bærende stemme, når Akademidt og "Solfald" lørdag 22. februar inviterer til "næsten afslutningskoncert og ølsmagning" i Huset. Hun er også medstifter af "Opera på grænsen" hvor dette billede stammer fra. Foto: Ludvig Dittmann.
Efter ni sæsoner er det ved at lakke mod enden for musikforeningen "AkadeMidt" med base i Vesterlund. De har budt på mange arrangementer med opera i badelandet og flere koncerter på museet.
Annonce

Give: AkadeMidt er ved at synge på sidste vers. To koncerter er der tilbage, inden det bliver det endegyldige farvel.

Den første af de to sidste koncerter finder sted lørdag 22. februar om eftermiddagen. Musikken spiller op klokken 16 og det bliver en koncert med fokus på folkemusik.

Det sørger gruppen "Solfald" for. "Solfald" er et relativt nystartet folkemusikensemble, som kommer med et helt nyt bud på danske folkeviser og højskolesange. Det består af Stine Elbæk Gomard og Sune Pors.

Nogle gange optræder de sammen med David Mondrup som "Trio Gnist", men ved koncerten lørdag 22. februar er det kun duoen "Solfald", der er i spil.

Stine Elbæk Gomard er klassisk uddannet sanger på Det jyske Musikkonsewrvatorium, hvor også AkadeMidts formand Anna Marie Wierød er uddannet. Men Stine Elbæk Gomard er trods sin klassiske uddannelse blevet inficeret af folkemusikbacillen.

Den viste sig resistent over for både Bach og Vivaldi, så i stedet for at bekæmpe bacillen, har Stine Elbæk Gomard valgt at finde dens gode egenskaber og udnytte dem til på hobbyplan at arbejde med "Trio Gnist" og "Solfald".

I 2005 begyndte jeg på ølbrygningens kunst og har været dedikeret til denne ædle beskæftigelse lige siden. Ølbrygning har jo tidligere været en del af vores kultur, helt almindelig på gårdene, og også en helt arketypisk del af ethvert kloster med respekt for sig selv.

Kenneth Larsen

Annonce

Opera-angreb

Stine Elbæk Gomard har sit faste arbejde som sanglærer på Kolding Musikskole og er derudover medstifter af "Opera på grænsen". Desuden er Stine Elbæk Gomard en af de mest brugte sangere i ”Silkeborg Operavoce”, senest i rollen som "Cuningonde" i koncertopførelsen af "Candide" sidste år.

Ud af det blå er sammen med kollegaen Iben Silberg dukket op på uventede steder som Lagkagehuset og Burger King i de såkaldte “Guerilla Opera Attacs”.

Hun og guitaristen Sune Pors deler i "Solfald" kærligheden til gode melodier. der kommer under behandling i tonemæssige krydsfelt mellem det traditionelle og det nyskabende. "Solfald" samarbejder ved koncerten lørdag 22. februar med den unge folkeviolinist Nikolaj Kobæk Nielsen.

Programmet spænder over danske middelalderballader som "Villemand" og "Dronning Dagmar", en hel del svensk folkemusik og med afstikkere til den britiske halvø og nyere danske kvindelige troubadourer er som "Trille" og Marie Key.

Annonce

Og så til gravøllet

Koncerten holdes i Huset 22. februar om eftermiddagen. Med i billetprisen, som er på 200 kroner for ikke-medlemmer af AkadeMidt og 160 kroner for medlemmer, følger der gravøl med. Det er i form af smagsprøver på HumlepraXis’ Hærvejsøl.

HumlepraXis er et lille bryggeri og det skal tages bogstaveligt. Selv i gruppen af mikrobryggerier gør Humlepraxis til de små. Det er et lokalt bryggeri ved Nørre Snede nær Hærvejen. HumlepraXis producerer forskellige øltyper som er samlet i en serie kaldet “Hærvejs”.

Bryggeriet er startet og drevet af Kenneth Larsen. HumlepraXis tilbyder blandt andet et helt enestående koncept indenfor ølsmagning, nemlig en ølsmagnings-koncert. Og det er sådan en, der er inkluderet i billetprisen.

Kenneth Larsen er uddannet på Det fynske Musikkonservatorium. Han skriver på bryggeriets hjemmeside blandt andet:

- Som professionel klarinettist har jeg udviklet en ny og mere oplevelses-orienteret ølsmagning, hvor jeg udover at fortælle om bryggeriet og øllet, spiller et særligt udvalgt stykke musik til hver af de øl, vi smager på gennem aftenen, derudover spiller og fortæller jeg også en underholdende musikalsk historie om en distræt og nærsynet brilleslange, som var meget sulten.

Billetter kan købes via www.billetten.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce