Annonce
Vejle

Aktie-eksperts dom over Vejle-selskab: Et kæmpe bluffnummer

"Et kæmpe bluffnummer". Så kras var analysen fra aktieekspert og chefredaktør Morten W Langer af Vejle-selskabet Waturu Holding A/S forleden i Økonomisk Ugebrev. Langer mener, at vejle-selskabet sælger en historie til sine investorer. Foto: Screendump fra Økonomisk Ugebrev
Greentech-selskabet Waturu har hentet millioner på børsen, men har fire år efter starten endnu ikke et produkt at fremvise for investorerne.
Annonce

Vejle:"Det ligner et kæmpe bluffnummer".

Så kontant er aktieekspert og chefredaktør på Økonomisk Ugebrev, Morten W. Langer, i sin analyse af Vejle-virksomheden Waturu i det nummer af ugebrevet, der udkom den 8. juni.

"Greentech-selskabet har den ringeste informationskvalitet på den danske børs, og værdierne er indtil videre kun baseret på flotte ord og erklæringer: Positive summariske nyheder om fremtidige begivenheder udsendes i en lind strøm, men der følges ikke op med oplysninger om konkrete resultater", skriver Morten W. Langer blandt andet i sin analyse af selskabet, der har adresse på Sjællandsgade 32 på Vejle Erhvervshavns Sydkaj.

Annonce

- Sælger en historie

Waturu, der har seks ansatte, blev stiftet i 2016 og blev sidste år børsnoteret på minibørsen First North Copenhagen.

I forbindelse med børsnoteringen blev der solgt aktier for 27 millioner kroner til private investorer i virksomheden, som slog sig op på at være en greentech-virksomhed og kunne levere vandvarmere, der kan nedsætte vand- og energiforbruget med 50-75 procent.

Problemet, ifølge Morten W. Langer, er imidlertid, at Waturu her fire år efter starten og et år efter børsnoteringen stadig ikke har et færdigt produkt at kunne fremvise og at virksomheden er meget tilbageholdende med oplysninger.

- Det virker som om, at Waturu primært sælger en historie. Jeg siger ikke, at de ikke kan få deres produkt til at virke, men det virker bekymrende, at man efter fire år og taget i betragtning at teknologien er forholdsvis simpel, stadig ikke har et produkt og at informationsniveauet er så ringe. I det lys virker selskabets børsværdi på en halv milliard kroner meget mystisk, siger Morten W. Langer.

Waturu Holding A/S

Vejle-selskabet Waturu Holding A/S har planer om et producere og sælge decentrale vandvarmere, som skal tilsluttes direkte ved tappestedet - typisk en håndvask.

Teknologien skulle gøre det muligt at undgå store tanke, hvor hele indholdet opvarmes, før det distribueres ud til hele ejendommen. Ifølge Waturus egne tal skulle det kunne nedsætte vand- og energiforbruget med 50-75 procent.

Waturu Holding A/S er moderselskab for Watgen Medical A/S og Aquaturu A/S.

Om Watgen Medical A/S oplyses det, at selskabet arbejder på at lancere en "forbedret behandlingsmetode for sårpatienter", mens Aquaturu A/S oplyses at have "udviklet en ny anti alge- og bakterieløsning til landbaseret fiskeopdræt. Løsningen skal sikre producenter af fisk, højere omsætning via højere overlevelsesrate samt lavere omkostninger via besparelser til medikamenter, antibiotika og kemikalier".

Begge datterselskaber forventes at blive børsnoteret i 2020.

Han understreger, at han ikke beskylder Waturu eller folkene bag for at bryde loven.

- Jeg siger ikke, at det er ulovligt, det der foregår, men det er klart, at når man er et børsnoteret selskab og andre folks penge er involveret, så må man også regne med ekstra opmærksomhed, siger Morten W. Langer.

Annonce

Har ikke hørt fra selskabet

Han fortæller, at han flere gange har forsøgt at få en kommentar eller et interview med Waturu-direktør Toke Reedtz, men uden held.

- De har aldrig svaret på de spørgsmål, vi har sendt dem og ikke engang efter min analyse blev bragt, hørte jeg fra Waturu. Hvis jeg havde et børsnoteret selskab og en journalist skrev, som jeg har gjort om Waturu, og jeg mente, at det var ramt helt ved siden af, så ville jeg da bede om at få en snak med den journalist. Det har de ikke gjort. Jeg har ikke hørt et ord og det undrer mig meget og det er da endnu en bekymring i forhold til selskabet, siger Morten W. Langer.

- Du skriver, at "det ligner et kæmpe bluffnummer", men hvad er i så fald fidusen for Waturu?

- Man ser fra tid til anden - og nu har jeg skrevet om børsforhold i 25 år - selskaber gå på børsen med en historie, der lyder meget god, men som er fremtidsvisioner og gode hensigter. Så går de ud og sælger en god historie til private investorer og får 20-30-40 millioner i kassen, som de kan spendere på løn eller på ting og sager. Den anden del af det er, at hvis du har et børsnoteret selskab, kan du sælge dine aktier på børsen, selvom du måske ved, at de er relativt værdiløse, men aktionærerne ved det ikke, fordi de måske ikke har fået hele historien, siger Morten W. Langer.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce