Annoncørbetalt indhold

Aktier og futures: Hvad er der forskellen?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mange hører måske disse to begreber individuelt af hinanden og derfor er det ikke underligt, at man hurtigt undrer sig over, hvad forskellen er. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på præcis dette og forklare, hvordan disse to termer hænger sammen, men også er uafhængige af hinanden på flere områder.


Annonce

Invester i aktie ved brug af futures 

En aktie er egentlig en andel i et firma, og man køber denne andel, når man køber aktien. Således er du pludselig “medejer” i dette firma, selvom du måske reelt ikke har noget at gøre med firmaet.


Ofte køber man en aktie, fordi man ønsker at denne aktie giver et afkast. Denne aktie giver et afkast, når firmaet stiger i værdi. Ligeledes kan det give et tab, hvis firmaet falder i værdi. Derfor gør mange sig spekulationer, før de vælge at investere i aktien. Det er hér, Futures kommer ind i billedet!


Hvis man (som køber) tænker, at pågældende aktie vil stige i værdi, men at sælger ikke er enig, kan man hurtigt få gavn af at bruge futures. Når man bruger futures, fastlægger man nemlig prisen i forkøbet. Hvis sælger ikke tror på, at aktien vil stige i værdi, vil vedkommende være villig til at sælge til en billig pris - en pris, som du vil finde fordelagtig, hvis du tror på, at aktien vil stige i værdi. Modsat kan sælger selvfølgelig have ret, og du står tilbage med et tab. Derfor er det også vigtigt, ikke at blive for overmodig, når det handler om futures!


Som beskrevet ovenfor, er futures altså blot en aftale om salg og køb af en aktie - og det er altså stadig en aktieinvestering.


Invester i aktie uden futures 

Når man derimod investerer i en aktie, hvor man ikke bruger futures-metoden, kan man hurtigt komme til at betale mange flere penge, end ved brug af futures-metoden - som ovenstående eksempel illustrerer.


Når man ikke bruger futures, er man virkelig afhængig af de korrekte spekulationer, ellers lider man hurtigt tab. Yderligere er det vigtigt, at man ved, hvad der rør sig på aktiemarkedet og at man eksempelvis skal passe på med, hvilke aktier man sammenligner. Selvfølgelig kan man også tabe sin investering, når man bruger futures-metoden, men chancen for at få et meget positivt afkast er der samtidig.


Hvad skal du vælge? 

Om du skal investere i aktier ved brug af futures-metoden eller ej, er ikke til at svare på. Det kommer helt an på, hvordan du har det med risikofyldte investeringer - og om du har stor tiltro til enten din egen, eller din rådgivers spekulationer.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.