Annonce
Børkop

Aktivitetscenter er atter åben - men noget undrer

Kaj, Eva, Inge, Tove og Karen Elise får sig en snak rundt om bordet. Englystparken er atter åben. Foto: Jørgen Flindt
Aktivitetscentret Englystparken er atter åben, og det er en stor glæde. Men restriktionerne er som før jul, og det undrer man sig over blandt brugerne.

Børkop: Inge Rasmussen er i fuld gang med strikketøjet, ganske som hun så ofte har været.

Men noget er nyt, eller nærmere noget er vendt tilbage til det kendte, nemlig at hun nu kan mødes og strikke med andre i Englystparken.

- Det er så dejligt at være tilbage. Jeg har simpelthen savnet at komme her, for det er et godt sted, hvor det sociale er i højsædet, siger hun, mens pindene bevæger sig hurtigt i de sikre hænder.

Annonce

Mange er de ikke denne tirsdag eftermiddag, men en håndfuld kvinder og en enkelt mand er mødt frem. Inge Rasmussen er den eneste, som strikker, men snakketøjet holder de alle varmt.

Det sociale er i højsædet på aktivitetscenter Englystparken. Det er konceptet, men sådan et koncept har det svært, når Danmark lukker ned på grund af en pandemi.

Hvorfor to meter

Det ved Jens Erik Kristiansen, der er formand for brugerrådet på Englystparken.

- Englystparken er et værn mod ensomhed, og når den så må lukke ned, betyder det selvsagt, at der kommer mere ensomhed. Så vi er alle kun glade for, at stedet atter må holde åbent, siger han.

Englystparken har holdt åbent i et par uger, efter det blev lukket ned ved juletid, ganske som alt andet i Danmark.

Men det er ikke lig med, at det myldrer ind med brugere.

- Aktiviteterne er bestemt ikke tilbage på fuld skrue, men det står omvendt heller ikke helt stille længere. Det er også en balancegang, for vi vil gerne have flere brugere tilbage, men der må ikke være for mange ad gangen, siger han.


Aktiviteterne er bestemt ikke tilbage på fuld skrue, men det står omvendt heller ikke helt stille længere.

Jens Erik Kristiansen, formand for Brugerrådet på Englystparken


- Der er stadig restriktioner, og vi er først ved at finde ud af, hvad vi helt præcist må og ikke må. Lige nu gælder de regler, som var før nedlukningen i vinter, men vi ved ikke om de skal forsætte. Det er man fra Vejle Kommunes side ved at undersøge, siger Jens Erik Kristiansen.

O de restriktioner undrer man sig over på Englystparken.

- Vi er jo alle blevet vaccineret, men alligevel skal der være to meters afstand, for det havde man besluttet, at sådan var det før jul, men tiderne er jo skiftet side. De to meters afstand betyder, at der er rigtigt mange ting, der ikke kan lade sig gøre. Så vi håber, at der snart kommer andre regler, siger Jens Erik Kristiansen?

Englystparken har på en gennemsnitlige uge cirka 600 ugentligt brugere, men denne tirsdag eftermiddag er der under ti. Inge Rasmussen i er stadig i fuld gang med at strikke. To meters afstand eller ej.

- Vi er ikke så mange, der har fundet vejen tilbage, men det skal nok blive normalt igen. Nu kan vi atter mødes, og det er det vigtigste, siger Inge Rasmussen.

Holder fødselsdag

Englystparken er et aktivitetscenter for borgere på 60 plus.

3. juni holder Englystparken fødselsdag, hvor der bydes på kaffe og kage.

Det bliver dermed en af de allerførste større aktiviteter, som kan finde sted efter nedlukningen og genåbningen.

Der vil dog stadig være en del krav, som skal overholdes, og der kan kun være et begrænset antal deltagere. Man skal tilmelde sig festen, hvis man ønsker at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce