Annonce
Billund

Akut mangel på børnepassere: Stordagpleje indrettes i Billundcentret

Billund Kommune har svært ved at skaffe dagplejere i Billund by og derfor oprettes der en stordagpleje i Billundcentret. Personerne på fotoet har ikke noget med sagen at gøre. Arkivfoto: Mette Mørk

Billund Kommune indretter en ny stordagpleje i Billundcentret. Det er et midlertidigt tilbud, fordi man ikke kan skaffe nok dagplejere i byen.

Grindsted: Når maj bliver til juni, vil man samtidig kunne finde en ny stordagpleje i Billundcentret.

Det er en akut mangel på dagplejere i Billund by, som gør, at politikerne har valgt at oprette det nye - omend midlertidige - tilbud i centret.

Helt konkret mangler man at finde tre dagplejere for at kunne få plads til de børn, som er på venteliste til dagplejen fra juni og resten af året ud. Det er trods flere forsøg ikke lykkedes at finde kvalificerede dagplejere.

Eftersom kommunen har en forpligtigelse til at henvise forældrene og deres børn et sted, skulle der gøres noget. I stedet for at sende børnene ud af byen til dagplejere i andre byer, som var alternativet, har man altså besluttet at oprette sit eget tilbud.

Lokalerne, der bliver taget i brug i Billundcentret, er en tidligere børnehave. Derfor er der både egen indgang, legeplads og inventar klar til stordagplejen.

Annonce

Stordagpleje

En stordagpleje er en dagpleje, der er godkendt til at modtage 10 børn i alderen 0-2 år.Der må maksimalt være 5 børn pr. dagplejer, hvilket betyder, at der skal være mindst 2 dagplejere til stede, hvis der er flere end fem børn i dagpleje.

En stordagpleje kan etableres både i et privat hjem eller i andre lokaler i barnets hjemlige miljø.

Ukendt tidsperspektiv

I byrådet, som tirsdag aften blev orienteret om tilbuddet, var der betænkeligheder fra Det Radikale Venstre. Gruppeformand Ulrich Kristensen ville sikre sig, at placeringen i Billundcentret ikke går ud over hverken ungdomskolen eller Billund Erhvervsfremmes udfoldelsesmuligheder.

Det ville ikke være tilfældet, lød svaret til gruppeformanden, som dog også havde spørgsmål til, hvad tidsperspektivet er på det midlertidige tilbud.

- Jeg ville gerne, jeg kunne svare på en udløbsdato. Det er en midlertidig løsning, og den er midlertidig, indtil det er muligt at ansætte kvalificerede dagplejere i Billund by, lød svaret fra Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for børneudvalget.

- Tilbuddet ligger rigtig godt placeret. Det er alfa og omega. Vi kunne have sagt, at forældrene skulle ud over bygrænsen, men det er ikke særligt borgervenligt, synes vi, tilføjede hun.

Ifølge kommunen har der allerede været henvendelser fra interesserede ansøgere til en stordagpleje. Årsagen til, at det skulle være nemmere at rekruttere til en stordagpleje er arbejdstiden. Arbejdstiden i en stordagpleje er 37 timer, mens den er op til 48 timer som dagplejer i eget hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce