Annonce
Jelling

Alaa siger farvel: Jellingpiger gav kendt folketingspolitiker en klump i halsen

Tirsdag var Alaa Shamasneh og fem veninder i folketinget for at tale med politikere. Onsdag morgen sagde Alaa farvel til sine skolekammerater for anden gang, fordi myndigheder kræver, at hun og hendes familie skal bo i Sjælsmark, mens dens sag behandles. Foto: Mette Mørk

Alaa Shamasneh og fem veninder tog til København tirsdag og talte med tre folketingspolitikere om familien Shamasnehs skæbne. Onsdag morgen blev de flyttet fra Jelling til Sjælsmark for anden gang

Jelling: Seks piger tog fra Jelling til København tirsdag.

De ville fortælle til folketinget om deres tanker i forbindelse med, at flygtningefamilien Shamasneh onsdag igen blev rykket fra Jelling til Udrejsecenter Sjælsmark.

De havde forhåndsaftaler med Morten Østergaard fra Det Radikale Venstre, Uffe Elbæk fra Alternativet og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten.

Annonce

Jeg plejer ikke at løbe tør for ord. Men jeg havde ikke ord til at forklare de fem veninder, hvorfor vores land ikke kunne rumme deres dejlige, seje veninde Alaa. Eller i det mindste havde nåde nok, til at lade hende leve sit liv blandt dem, så længe sagen ikke var afgjort.

Morten Østergaard, folketingsmedlem

Klump i halsen

Morten Østergaard skriver i et opslag på sin facebookprofil, at han er berørt af sagen:

"Med mindre man er lavet af sten, så får man kraftdælme ondt i hjertet og klump i halsen, når man sidder ansigt til ansigt med den virkelighed, som også er Danmark."

"Jeg plejer ikke at løbe tør for ord. Men jeg havde ikke ord til at forklare de fem veninder, hvorfor vores land ikke kunne rumme deres dejlige, seje veninde Alaa. Eller i det mindste havde nåde nok, til at lade hende leve sit liv blandt dem, så længe sagen ikke var afgjort. Jeg havde ikke ord.

For hvis skyld?

For i morgen (onsdag, red.) skal Alaa og hendes familie igen flyttes fra Jelling til Udrejsecenter Sjælsmark i den anden ende af landet. Ikke fordi de skal smides ud. Men fordi de ikke må blive boende de 6-7 måneder det tager at behandle deres anke. Alaa har gået i Bredagerskolen siden tredje klasse, og så kan man end ikke unde hende at få lov at gøre 9. klasse færdig blandt vennerne, selvom alle ved, at familiens sag ikke afgøres inden den dag. For hvis skyld gør vi sådan noget?", skriver Morten Østergaard på sin facebookside.

Se hele Morten Østergaards opslag hér:

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sportsdøgnet: Danmarks dyreste fik debut på landsholdet

Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce