Annonce
112

Alarmer væltede ned over brandfolk: En rigtig fredag den 13.

TrekantBrand havde en usædvanlig travl aften på Vejleegnen. Men nu var det jo også fredag den 13. Arkivfoto: Michael Bager
Indsatsleder hos TrekantBrand fik en travl aftenvagt: Stribevis af udrykninger men også tid til brandsyn på diskotekerne.
Annonce

Vejleegnen: - Det har været en rigtig fredag den 13.

Sådan siger indsatsleder Jan Lehmann efter en usædvanlig travl fredagsvagt. Som indsatsleder måtte han have hjælp fra både Kolding og Billund for at alt kunne håndteres.

Det begyndte om eftermiddagen, hvor han rykkede ud til en afbrænding ved Vardevej. En person afbrændte halm og kvas til gene for naboerne, og der blev givet besked om at stoppe den aktivitet.

Annonce

Brandalarm fra julefrokost

Klokken 18.12 kom der anmeldelse til TrekantBrand om brand i et kolonihavehus nord for DGI Huset i Vejle. Mens brandpersonalet var i gang med at hindre branden i at brede sig, kom der melding om fare for nedstyrtning i et hus, der var påkørt i Gravens. Her var det en indsatsleder fra Område Syd samt brandfolk fra Egtved, der rykkede ud.

Lige da arbejdet med kolonihavehuset var færdigt kom der melding om behov for en højderedning af en person ved jernbanebroen i Skovgade.

Cirka klokken 22 kom der en automatisk brandalarm fra TDC på Dæmningen. Her var der gang i en julefrokost, og nogle servietter og et fyrfadslys var mødtes med en udløst brandalarm til følge.

På samme tid var der melding om en skorstensbrand i Give, som lokale brandfolk og en indsatsleder fra Billund tog sig af.

Klokken 23.20 var der anmeldelse om ild i Thyras Kilde, Nyboder 14 i Børkop. Her er installeret en røgkanon som sikring mod indbrud, og den var gået igang og havde derved udløst alarmen.

Da datoen skiftede fra 13. til 14. var det slut med flere hændelser.

Annonce

Undskyld, men ...

- Det var lige før, de sagde undskyld fra vagtcentralen, da den sidste melding kom, siger Jan Lehmann.

Som også fik tid til at gennemføre brandsyn på Vejles diskoteker.

- Det gør vi en gang årligt på steder, der må huse mere end 150 personer. Diskotekerne fortjener stor ros, for der er godt styr på tingene. Jeg tror, du unge kan føle sig sikre på brandberedskabet de steder, bemærker indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten bevæger sig rundt i kommunen: Nu bor mange af de nysmittede på Nørremarken

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce