Annonce
Erhverv

Alfa Laval-direktør om baggrunden for torsdagens arbejdsnedlæggelse: - Det er en sag, vi er kede af

Torsdag nedlagde omkring 200 produktionsmedarbejdere hos Alfa Laval arbejdet. Ifølge 3F er det umiddelbart medarbejdernes plan at møde ind igen fredag. Foto: Søren Gylling
Hele dagholdet på Alfa Laval nedlagde torsdag arbejdet. Det skete angiveligt som følge af afskedigelsen af en fællestillidsrepræsentant. Administrerende direktør Ole Rudbeck Petersen kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men oplyser, at man fra ledelsens side er kede af sagen.

Kolding: Produktionen stod torsdag stille hos Alfa Laval, der er Koldings største virksomhed målt på arbejdspladser. Her nedlagde hele dagholdet arbejdet, hvilket ifølge 3F Kolding svarer til omkring 200 medarbejdere i produktionen.

Det skyldes angiveligt en sag, hvor en fællestillidsrepræsentant onsdag blev afskediget.

- Der har været sporadiske arbejdsnedlæggelser i sidste uge, efter afskedigelsen af en fællestillidsrepræsentant blev varslet. I går (onsdag, red.) var der mæglingsmøde, hvor vi forsøgte at løse sagen, men det lykkedes ikke, og det endte altså med en afskedigelse. I dag (torsdag, red.) har dagholdet så nedlagt arbejdet, siger Peter Andersen, der er formand for 3F Kolding, som både repræsenterer den pågældende fællestillidsrepræsentant og flere af de medarbejdere, der nedlagde arbejdet.

Annonce

- Ikke sjovt

Ole Rudbeck Petersen, administrerende direktør hos Alfa Laval, vil ikke kommentere på den konkrete sag og altså årsagen til torsdagens arbejdsnedlæggelse.

Han oplyser dog, at det er en sag, som man fra ledelsens side er kede af.

- Det er sådan en slags sag, hvor der aldrig er nogen vindere. Der er ikke en lykkelig ende på det, og det er ikke særligt sjovt for nogen. Jeg kan selvfølgelig ikke rigtig sige noget, når det er en personalesag. Men det er en sag, vi er kede af, siger han.

Annonce

Sagen fortsætter

3F Kolding opfordrede torsdag medarbejderne til at afslutte arbejdsnedlæggelsen. Sagen om afskedigelsen vil dog fortsætte, lyder det fra formand Peter Andersen:

- Vi kører en sag på, at vi mener, det er en uberettiget afskedigelse. Der vil efter planen være endnu et møde inden for de næste 14 dage, hvor vi og Dansk Industri også vil deltage.

Ifølge 3F Kolding er det planen, at dagholdet igen vil møde ind fredag morgen. Det er dog uvist, om medarbejderne her beslutter sig for at genoptage arbejdet eller ej.

Alfa Laval

Alfa Laval-koncernen er global leverandør af produkter inden for blandt andet varmeoverførsel, separation og væskehåndtering.

Alfa Laval beskæftiger omkring 17.500 ansatte på verdensplan med hovedvægt i Sverige, Danmark, Kina, Indien og Nordamerika. Alfa Laval Kolding, der beskæftiger omkring 650 ansatte, er Alfa Laval-koncernens globale videncenter for væskehåndteringsudstyr.

Alfa Laval Kolding omsatte i 2019 for 1,8 milliarder kroner og fik et overskud på 223 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sydbank i Grindsted skal have ny chef

Vejle

Charlotte blev overfaldet og truet med kniv: De psykiatriske patienter er blevet farligere

Annonce