Annonce
Erhverv

- Alle har været ramt, men byen er kommet fantastisk igen, siger handelsformand om frygt for butikslivets fremtid

Arrangementer som DM i cykling og fredagens børnecykelløb, der begge blev afviklet i Give midtby, har lokket en del mennesker til byen, og det har også skabt omsætning i butikkerne, mener Hanne Lund, der er formand for Give Handel og Erhverv. Foto: Jim Hoff
For nylig luftede en af de selvstændige i Give bekymring for byens fremtidige butiksliv, fordi hun oplever, at der er færre kunder i byen. Ifølge Hanne Lund, der er formand for Give Handel og Erhverv, har alle foreningens medlemmer været ramt under coronapandemien, men hun hører også, at butikkerne igen oplever en stor opbakning.

Give: - Alle butikker har været ramt det seneste halvandet år, men siden genåbningen har handelslivet i Give mærket en stor opbakning.

Sådan siger formanden for Give Handel og Erhverv, Hanne Lund.

Hendes udmelding kommer efter en artikel i Vejle Amts Folkeblad, der blev bragt i weekenden. Her beskriver frisør Sofie Bjerre Henriksen, hvordan hun gruer for handelslivets fremtid. Hun har selv oplevet, hvordan færre kunder end før coronapandemien lægger vejen forbi hendes salon. Desuden er det hendes oplevelse, at der er færre mennesker i Gives midtby nu end før pandemiens udbrud.

Annonce

Den oplevelse genkender Hanne Lund dog kun i begrænset grad. Hun anerkender, at stort set hele Gives handelsliv - ligesom de fleste andre i detailbranchen - har været ramt på den ene eller anden måde - også økonomisk, men samtidig mener hun, at der er kommet gang i salget.

- Jeg synes, at byen er kommet fantastisk godt igen, og jeg synes, at vi oplever en kæmpe opbakning. Og ja, selvfølgelig er der nethandel. Det er en naiv tankegang, at vi aldrig vil have den, men generelt set er folk rigtig gode til at bakke op om butikslivet, siger Hanne Lund.

Vi har alt på nær børnetøj og undertøj, og det arbejder vi på at finde en løsning på. Det ville vi ikke gøre, hvis folk ikke bakkede op om at handle lokalt.

Hanne Lund, formand for Give Handel og Erhverv

Byen bliver trist uden butiksliv

Formanden peger selv på den række af større arrangementer, der har fundet sted i Give i løbet af de seneste måneder. Her tænker hun blandt andet på DM i cykling, kunst- og skulpturdagen samt senest i fredags, hvor der var cykelløb for børn og fejring af PL-vinderen Tobias Thorning Jørgensen.

- Det er vores helt klare opfattelse at folk bakker godt ud, og det er også det, vi hører fra butikkerne. De ser et rigtig godt flow igen, og ja, der er noget, der skal rettes op på, men det er gode takter, jeg hører rundt omkring.

En ting er at der er mange mennesker, når der er arrangementer i midtbyen, men er det også dit indtryk, at det rent faktisk skaber omsætning i butikkerne?

- Ja, det synes jeg, at det gør. Det er klart, at man altid kunne altid ønske sig at nå højere mod stjernener, men folk er enormt loyale. De er der, og de handler også.

- Det er klart, at i den periode har vi lært, at man kan handle på nettet. Det havde vi også en statsminister, der var ude at sige. Det brød vi os ikke meget om at høre, men det sagde hun. Men vi har også lært noget andet. Vi har lært, hvor død en by er, når der ikke er noget butiksliv. Det var rædselsfuldt at se, hvordan byen lige pludselig var død, og det tror jeg ikke, at vi ønsker igen, siger Hanne Lund.

Annonce

Vil tiltrække flere butikker

Give Handel og Erhverv arbejder for at styrke og udvikle det lokale forretningsliv. Det sker blandt andet via planlægningen af arrangementer, men i øjeblikket har foreningen også et andet fokus, der skal understøtte det lokale handelsliv.

- Vi arbejder benhårdt på at finde en løsning på de tomme butikker, vi har i byen. Vi tror på byen og går ud med et signal til andre om, at det altså er rigtig godt at være handelsdrivende i Give, siger Hanne Lund.

Hun uddyber, at der helt konkret er tale om to butikslokaler, som Give Handel og Erhverv arbejder på at finde lejere til. Det sker i dialog med udlejere, erhvervschefen i Vejle Kommune og erhvervsfolk, der kan sætte foreningen i kontakt med mulige lejere.

- Det er et svært arbejde, og jeg kan ikke sige, om det lykkes eller ej.

- Vi gør i hvert fald noget, og det, vi kan sælge, er, at vi har et godt handelsliv. Vi har alt på nær børnetøj og undertøj, og det arbejder vi på at finde en løsning på. Det ville vi ikke gøre, hvis folk ikke bakkede op om at handle lokalt.

I første omgang har foreningen tænkt sig at tage kontakt til aktører, der enten driver butik i Vejle og kunne være interesseret i at drive en søsterforretning, eller kædebutikker.

- Vi lokker ikke Fru Jensen til det. VI har fat i nogle spillere, der ved, hvad det vil sige at drive butik, siger Hanne Lund.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Erhverv

Mere debat om 100 boliger: Lokalplan sendes i høring med flere ændringer

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Annonce