Annonce
Give

Alle kan booke tider: Nu er kommunens første offentlige padelbane klar til brug

Padelbanen blev for første gang taget i brug i fredags. Materialerne er kørt ind direkte fra Spanien, hvor sporten har været populær i flere år. Foto: Michael Svenningsen
Den første foreningsejede padelbane i kommunen er nu i brug i Karlskov. Både medlemmer af Ringive-Lindeballe IF samt folk udefra kan leje banen.

Karlskov: Den første offentlige padelbane i Vejle Kommune står nu færdig ved Foreningshuset i Karlskov og er klar til brug.

Fredag blev de første dueller udkæmpet på det grønne kunstgræs. Fremover kan både medlemmer af Ringive-Lindeballe IF, skoleelever fra Karlskov Friskole og alle andre interesserede booke banen og prøve kræfter med den hurtigvoksende sport.

Medlemmer af Ringive-Lindeballe IF kan booke banen gratis i kraft af deres medlemskab, mens det for ikke-medlemmer koster 180 kroner for én time, 240 kroner for halvanden time eller 300 kroner for to timers baneleje. Adgangskoden, man får tilsendt i forbindelse med bookning på idrætsforeningens hjemmeside, giver også adgang til Foreningshuset, hvor man kan låne bat og købe bolde.

Annonce

I andre byer, hvor der er opført baner, har man oplevet en stor efterspørgsel hos spillere, men i Karlskov har man endnu ingen ide om, hvor stor interessen bliver.

- Det er lidt et scenarie, hvor vi famler os lidt frem, for vi ved ikke, hvor meget rift, der bliver om banen, siger Carsten Winther, der er formand for Foreningshuset.


Det er selvfølgelig noget, som vi håber, mange lokale vil bruge, men derfor er alle selvfølgelig velkomne. Det ville både være glædeligt og overraskende, hvis det er booket hele tiden, og så må vi tage konceptet op til genovervejelse.

Jesper Rasmussen, formand Ringive-Lindeballe IF


Ligesom mange andre facetter af padel minder banen en del om en tennisbane. En afgørende forskel er dog, at der er bander af glas og hegn, som til dels må bruges, når modstanderne skal udmanøvrere. Foto: Michael Svenningsen

Officiel indvielse må vente

Banen har kostet omkring en halv million kroner og er finansieret af lokale sponsorer, idrætsforeningen, Foreningshuset samt friskolens støtteforening.

- Det er selvfølgelig noget, som vi håber, mange lokale vil bruge, men derfor er alle selvfølgelig velkomne. Det ville både være glædeligt og overraskende, hvis den er booket hele tiden, og så må vi tage konceptet op til genovervejelse, siger Ringive-Lindeballe IF, Jesper Rasmussen.

- Et eller andet sted, er vi godt tilfredse med begge dele. Man kan sige, at banen blandt andet er betalt af frivilligt arbejde til Jelling Festival og traktortræk. Vi bruger de penge, vi har tjent på det. Derfor er den betalt, så hvis den nu kommer til at stå lidt stille, så er det slet ikke nogen katastrofe.

- Det har aldrig været på grund af økonomien, at vi har lavet den, supplerer Carsten Winther.

For at lokke flere medlemmer til har idrætsforeningen lavet et særligt medlemskab til 400 kroner. Det løber frem til 31. juli, og med det kan man booke banen kvit og frit, så meget man har lyst. Det eneste krav er, at dem, man spiller padel med, også er medlem

Der kan bookes tider alle ugens dage fra klokken 7.00 til 23.00.

En officiel indvielse af banen kommer muligvis senere, når coronarestriktionerne tillader det.

Padel

  • Boldspillet padel kan bedst beskrives som en kombination mellem squash og tennis.
  • Trods forskelligheder er lighederne mellem tennis og padel mange. De er begge en ketchersport, og bolden i padel minder om en tennisbold – blot med et lidt lavere tryk, så farten er nedsat.
  • Der spilles på en bane, der er 20 x 10 meter med et net i midten og vægge rundt om banen.

Kilde: Dansk Padel Forbund

Formanden for Ringive-Lindeballe IF, Jesper Rasmussen, håber, at banen kan få flere til at melde sig ind i idrætsforeningen. Hvis alle deltagere på banen er medlemmer, er det gratis at benytte den. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce