Annonce
Debat

Alle kan få løn for at passe vores børn - bare ikke min mand og mig

Hjemmepasning kendes i andre kommuner. På billedet ses Tina Buus fra Lemvig, der er en af de borgere, der har benyttet sig af en forsøgsordning i Lemvig Kommune, hvor forældre kan få knap 7000 kroner om måneden for at passe sine mindste børn hjemme Arkivfoto: Johan Gadegaard

Læserbrev: Jeg er mor til en pige på to år og tvillinger på syv måneder, og jeg har et ønske om at hjemmepasse mine børn.

Det tog mig ikke mange minutter at finde ud af, at Billund kommune, der brander sig selv som børnenes hovedstad, har besluttet, at der intet tilskud er til hjemmepassere. Selvom dette er op til denne enkelte kommune at beslutte.

Hvis jeg bosatte mig i én af de 39 andre kommuner i Danmark, der giver tilskud til hjemmepasning, kunne jeg modtage helt op til 22.748 kroner i måneden. Man kunne jo nærmest fristes til at flytte fra kommunen.

Annonce

Hvis mine børn alle skulle i institution, når min barsel slutter, ville det koste omkring 75.000 kr årligt. Men når jeg tager opgaven på mig selv, er der intet tilskud at hente.

I stedet undrer jeg mig over, om alle, der hjemmepasser deres børn her i kommunen, har en rig partner? For i sidste ende kommer ønsket om at give sine børn ro, omsorg og frihed fra "hamsterhjulet" et par år an på økonomien.

Jeg er blevet anbefalet at starte arbejde som dagplejer, for så skal jeg jo "bare" passe nogle ekstra børn for at have en form for indkomst.

I virkeligheden konstaterede jeg, at alle kan starte som dagplejer, hvis de opfylder nogle overkommelige krav fra kommunens side. Det vil sige, at alle andre i Billund Kommune kan passe mine børn og kunne få løn for det. Altså, alle undtagen min mand og mig.

Jeg er endda blevet opfordret til at søge dagpenge i hele perioden for finansiere at kunne gå hjemme. Min energi bør ikke gå til CV-kurser og uengagerede ugentlige jobsøgninger, som dagpenge ville medfølge. Det ville fjerne fokus fra dét, jeg egentligt vil - nemlig at være nærværnede for mine børn både fysisk og psykisk.

Billund kommune må have en eller anden form for besparelse, ved at forældre vælger at passe deres børn hjemme. For hver gang, der er fire børn, der passes hjemme, skal der ansættes én mindre dagplejer. Det må give en besparelse på for eksempel løn, ladcykel med motor og barnevogn med motor, inventarer med mere, som dagplejerne får tilbudt, når de opstarter. En del af den besparelse burde kunne gå til forældrene som hjemmepasser deres børn.

Jeg håber, at lokalpolitikerne vil tage min opfordring om tilskud til hjemmepassere med til næste møde på kommunen for at vise, at børnenes hovedstad ikke bare er et hult slogan, men at forældrene og børnene her i kommunen faktisk prioriteres.

Det vil sige, at alle andre i Billund Kommune kan passe mine børn og kunne få løn for det. Altså, alle undtagen min mand og mig.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce