Annonce
Debat

Alle kan få løn for at passe vores børn - bare ikke min mand og mig

Hjemmepasning kendes i andre kommuner. På billedet ses Tina Buus fra Lemvig, der er en af de borgere, der har benyttet sig af en forsøgsordning i Lemvig Kommune, hvor forældre kan få knap 7000 kroner om måneden for at passe sine mindste børn hjemme Arkivfoto: Johan Gadegaard

Læserbrev: Jeg er mor til en pige på to år og tvillinger på syv måneder, og jeg har et ønske om at hjemmepasse mine børn.

Det tog mig ikke mange minutter at finde ud af, at Billund kommune, der brander sig selv som børnenes hovedstad, har besluttet, at der intet tilskud er til hjemmepassere. Selvom dette er op til denne enkelte kommune at beslutte.

Hvis jeg bosatte mig i én af de 39 andre kommuner i Danmark, der giver tilskud til hjemmepasning, kunne jeg modtage helt op til 22.748 kroner i måneden. Man kunne jo nærmest fristes til at flytte fra kommunen.

Annonce

Hvis mine børn alle skulle i institution, når min barsel slutter, ville det koste omkring 75.000 kr årligt. Men når jeg tager opgaven på mig selv, er der intet tilskud at hente.

I stedet undrer jeg mig over, om alle, der hjemmepasser deres børn her i kommunen, har en rig partner? For i sidste ende kommer ønsket om at give sine børn ro, omsorg og frihed fra "hamsterhjulet" et par år an på økonomien.

Jeg er blevet anbefalet at starte arbejde som dagplejer, for så skal jeg jo "bare" passe nogle ekstra børn for at have en form for indkomst.

I virkeligheden konstaterede jeg, at alle kan starte som dagplejer, hvis de opfylder nogle overkommelige krav fra kommunens side. Det vil sige, at alle andre i Billund Kommune kan passe mine børn og kunne få løn for det. Altså, alle undtagen min mand og mig.

Jeg er endda blevet opfordret til at søge dagpenge i hele perioden for finansiere at kunne gå hjemme. Min energi bør ikke gå til CV-kurser og uengagerede ugentlige jobsøgninger, som dagpenge ville medfølge. Det ville fjerne fokus fra dét, jeg egentligt vil - nemlig at være nærværnede for mine børn både fysisk og psykisk.

Billund kommune må have en eller anden form for besparelse, ved at forældre vælger at passe deres børn hjemme. For hver gang, der er fire børn, der passes hjemme, skal der ansættes én mindre dagplejer. Det må give en besparelse på for eksempel løn, ladcykel med motor og barnevogn med motor, inventarer med mere, som dagplejerne får tilbudt, når de opstarter. En del af den besparelse burde kunne gå til forældrene som hjemmepasser deres børn.

Jeg håber, at lokalpolitikerne vil tage min opfordring om tilskud til hjemmepassere med til næste møde på kommunen for at vise, at børnenes hovedstad ikke bare er et hult slogan, men at forældrene og børnene her i kommunen faktisk prioriteres.

Det vil sige, at alle andre i Billund Kommune kan passe mine børn og kunne få løn for det. Altså, alle undtagen min mand og mig.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Der er kun 200 meter fra den ene Kirk Johansen-restaurant til den anden: Men der er himmelvid forskel på regnskaberne

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Psykiatrisk afdeling skal finde ny leder igen: Ledende overlæge stopper uden at have andet job på hånden

Alarm 112 For abonnenter

13-årig pige gav to drenge oralsex ved Spinderihallerne i 2020: Efter tre retsmøder er dommen endelig faldet

Billund

Børnenes Hovedstad har fødselsdag - og så kom en kronprinsesse på besøg

Alarm 112

Husejer står med hul i hækken, efter at to biler tørnede sammen på Søndermarken

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

VEJLE

Der er tæt på at være fuldt hus på gågaden: Nu får du endnu en butik, du ikke kan undvære

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Sport

Se video: Tidligere cykelstjerne fra Vejle kæmper med Danmarks stejleste vej, mens VAF's reporter kommer halsende bagefter

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kultur

Ja, ja, jaaaaaaaa: Her bliver der kæmpe tour-fest for hele familien - og festen starter lige fra morgenstunden

Vejle For abonnenter

Lejlighed solgt for 2.835.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Alarm 112

Varebil gik op i flammer på Agerglimt - ilden tog også lidt af græsplænen

Annonce