Annonce
Billund

Alle kommunens plejehjem får fritidsjobbere

Signe Hjorth og Sofie Meinertz gør stor lykke på plejecenter Sydtoften i Grindsted. Nu skal ordningen med fritidsjobbere bredes ud til alle plejehjem. Arkivfoto: Martin Ravn
Ordningen med fritidsjobbere på plejecenter Sydtoften og Billund Plejecenter er så stor en succes, at ordningen nu bredes ud til alle plejecentre.
Annonce

Grindsted/Billund: På plejecenter Sydtoften og Billund Plejecenter er de ikke i tvivl: Forsøgsordningen med fritidsjobbere på plejehjemmet har været et hit, som de gerne vil have fortsætter og bliver bredt ud til alle plejehjem i kommunen.

- De skaber glæde og giver liv på gangene, lød det tidligere på året fra teamleder Gurli Gregersen, der ikke tøvede med at kalde sine fritidsjobbere for "remoncen på kagen". Også Margit Møller Madsen, teamleder på Billund Plejecenter, var glad og kaldte de unge medarbejdere for "en kæmpe gevinst, fordi beboerne får noget ekstra, når de er der".

Begge opfordrede politikerne til at forlænge ordningen. Politikerne har lyttet. Nu får alle plejehjem mulighed for at ansætte unge fritidsjobbere.

- Det har været en stor succes, og det er vi så glade for, siger Robert Terkelsen (V), formand for voksenudvalget.

Fritidsjobbere som Signe Hjorth og Sofie Meinertz arbejder hver 12 timer om ugen på plejecenter Sydtoften. Når alle plejehjem får ansat fritidsjobbere, giver det en ekstraudgift på 870.000 kroner. Plejehjemmene skal dog kun betale halvdelen selv. Resten kommer fra andre kasser.

Fritidsjobbere

Fritidsjobbere på alle plejehjem vil give en ekstra udgift på 870.000 kroner om året.

Plejehjemmene betaler selv det halve, mens resten kommer fra andre kommunale kasser.

Annonce

Rekruttering

Baggrunden for ordningen er, at det er svært for Billund Kommune at skaffe medarbejdere nok til ældreplejen.

- Når de unge har været ude og prøve at arbejde på et plejehjem, får de forhåbentlig den opfattelse, at det ikke var så slemt alligevel. Vi håber, at det vil få flere unge til at vælge sosu-uddannelsen, siger Robert Terkelsen.

Det samme håber man på plejehjemmene, hvor medarbejderne er pressede og har været glade for at have unge kolleger, der har tid til at være sammen med de ældre på en måde, som de ofte ikke selv har.

Annonce

Hygge og snak

På Sydtoften er fritidsjobberne ansat hver eftermiddag klokken 15-18. De deltager ikke i den egentlige pleje, men går i stedet for tur med nogle af beboerne, læser avis, spiller spil eller sidder bare og holder lidt i hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce