Annonce
Navne

Alle mænd, læs med her: Kloden er ved at brække sig over maskulin energi, så bare vis dine følelser

Per Nørbo har skrevet en bog til alle sansestærke mænd. De skal nemlig være klar over, at de besidder en række meget positive egenskaber. Foto: Lars Saugbjerg
Per Nørbo fra Vejle er særligt sensitiv, og det samme er 20 procent af den danske befolkning. Vejlenseren bruger betegnelsen "sansestærk" og har netop skrevet en selvhjælpsbog, hvori han blandt andet fokuserer på "den nye tids mand" og alle hans vigtige kompetencer.

Vejle: "Står du og flæber, din tøsedreng? Pivskid!"

Per Nørbo fra Vejle har et mere følsomt nervesystem end gennemsnittet. Han er særligt sensitiv - men kalder det noget andet: Sansestærk.

I en ny bog udfordrer 60-årige Per Nørbo samfundets hyldest af de "rigtige mænd". Han gør op med machokulturen og påpeger, at sansestærke mænd hverken er forkerte eller mindre værd end andre.

Annonce

Faktisk har de nogle ret cool egenskaber, som vejlenseren beskriver i sin nye bog "Sansestærk - Den nye tids mand".

Mange kvalifikationer

Hver femte mand i Danmark har karaktertrækket særligt sensitiv. Disse mænd har måske oplevet at blive kaldt tøsedrenge, for de passer ikke ind i flertallets værdier med tempo, udholdenhed og maskulin energi.

Og for de bløde mænd er betegnelsen "sansestærk" selvfølgelig et langt federe stempel at få end "særligt sensitiv". Betegnelsen fokuserer på noget positivt.

Min mission og passion er at hjælpe sansestærke mænd med at finde hjem til sig selv. Jeg drømmer om et samfund, hvor sansestærke mænd får mere anerkendelse.

Per Nørbo, certificeret life- og business coach

- Budskabet i bogen er blandt andet, at sansestærke mænd har nogle egenskaber, som er meget værdifulde. Så der er absolut ingen grund til at mændene skal føle sig anderledes eller forkerte. Sansestærke mænd har ofte høj empati. De er mere kreative, idérige, visionære og ærlige end gennemsnittet. De er intuitive. De er følsomme og rummer både maskuline og feminine værdier, fortæller Per Nørbo.

- Det er nogle meget sympatiske træk, som de fleste kan lide, fastslår forfatteren, der ikke er i tvivl om, at den sansestærke mand er fremtidens mand.

- Han har de kompetencer, som efterspørges - for lige nu er kloden ved at brække sig over maskulin energi. Der er brug for modvægt.

Annonce

Græd som den eneste

Per Nørbo har brugt mange år på at undre sig over, hvorfor han tilsyneladende var mere sart og letpåvirkelig end andre mænd.

Jeg græd, når vi var til begravelse i familien - som den eneste af mændene.

Per Nørbo, certificeret life- og business coach

- Det ene øjeblik er jeg stærk, det næste øjeblik er jeg svag. Jeg kan være empatisk og diplomatisk - og så pludselig være meget kontant og direkte, siger Per Nørbo.

Han husker tilbage på sin sarte mave, og dufte, der gav ham hovedpine.

- Jeg var heller ikke den fødte slagsbror, i modsætning til mange af de drenge jeg omgav mig med. Jeg var en blød, følsom ung mand. Jeg græd, når vi var til begravelse i familien - som den eneste af mændene, fortæller Per Nørbo.

En rigtig mand græder jo ikke. Jo, det gør han: Den nye tids mand. Vi husker nok alle, da badmintonstjernen Viktor Axelsen efter sin OL-guldsejr sagde:

- Jeg kan slet ikke stoppe med at tude. Er det ikke okay?

DR's Kim Bildsøe forsikrede, at det var det.

Og selvfølgelig kan alle andre mænd også græde uden at være topatleter - og uden at miste status.

- Vi har flyttet os, men det er stadigvæk et tabu, som jeg synes, vi skal skubbe til. I sidste ende handler det jo om mænds mentale sundhed. Flest mænd begår selvmord, vi får flere alvorlige sygdomme og lever ikke nær så længe som kvinderne. Hvis vi ikke udtrykker vores følelser, kommer det ud på alle mulige måder, siger Per Nørbo.

Annonce

Roser rigtige mænd

Per Nørbos mission er at anerkende og gøre plads til begge lejre, altså den klassiske maskuline type og den sansestærke.

Sansestærke mænd er ofte både kreative, visionære og idérige, kan man læse i Per Nørbos nye bog. PR-foto

- Jeg er ikke ude på at lave definitionen på en rigtig mand om. Der skal bare være plads til begge typer - og jeg roser også den rigtige mand. Uden dem havde vi ingen broer og veje... De tager tæskene og fortsætter, uanset hvor mange tæsk de får. Stor ros til dem.

- Hvis de bemærkede alle de nuancer og detaljer, som jeg bemærker i verden, så ville de næppe få udrettet det samme. Vækst - økonomisk vækst - driver mange ting, og jeg synes, det er kammet over. Der er brug for nogle, der bekymrer sig om "blomsterne og orangutangerne". Der er en ubalance, og her spiller de sansestærke en vigtig rolle, mener Per Nørbo.

Budskabet er kort og godt: I stedet for at hænge med hovedet, skal du være stolt over alle de gode egenskaber, du har.

Per Nørbo, certificeret life- og business coach

Sansestærk – Den nye tids mand

Om bogen

”Sansestærk – Den nye tids mand” af Per Nørbo udkommer mandag 1. november 2021. Den hjælper sansestærke drenge og mænd med at forbedre deres mentale velbefindende, og den hjælper alle andre med at få en større forståelse for de sansestærke mænd.

Det er en selvhjælpsbog, et kærligt spark til dem, der har brug for det. Sidste kapitel er en peptalk.

Om forfatteren

Per Nørbo (født 1961, Vejle), forfatter, foredragsholder og coach. Far til to voksne døtre. Har mange års erhvervserfaring fra forskellige lederstillinger hos blandt andet Silvan, Bauhaus og EG, men vigtigst af alt erfaring med det at være en sansestærk mand i et machodomineret samfund.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Alarm 112

To biler blev krøllet: Nyt lyskryds driller bilister

Annonce