Annonce
Egtved

Alle mand af huse, nu skal Egtved løftes til nye højder

I efteråret 2018 deltog blandt andet Egtved Skole i et forsøg, der handlede om, hvad man kunne gøre for at skabe mere liv på Aftensang. Bukserne her, der var med til at skabe et helt nyt bybillede for en stund, var en del af forsøget. Nu er det planen, at Aftensang 25. april skal gå gennem en lignende forvandling, blot i en meget, meget større skala. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Torsdag 9. januar er det håbet, at Mediesalen i Roberthus bliver propfyldt med borgere, foreninger, lokale handlende, lokale erhvervsdrivende og alle der kunne have interesse i det. Nu skal et vildt projekt for Egtved skydes i gang.
Annonce

Egtved: Torsdag 9. januar sparkes et helt særligt projekt i gang i Egtved, og derfor kaldes alle mand af huse i byen, så de kan komme og være med til at sætte præg på og støtte op om en forvandling af hovedgaden Aftensang. Her opfordres alle, både private, foreninger, de lokale handlende og erhvervsdrivende til at komme og tage del i idéprocessen på et BID Kickoff-møde klokken 19 i Mediesalen i Roberthus. Man er også velkommen til at komme og deltage af ren nysgerrighed og herefter vurdere, om det er noget man kunne have lyst til at give en hånd med til.

I Egtved kan borgerne bare noget helt særligt. Hvis der er en by i Vejle Kommune, hvor man kan snakke om sammenhængskraft, så er det her

Trine M. Laursen, projektkoordinator

Annonce

Projekt bedre by

Og hvad handler dette projekt så om.

Jo, inspireret af et amerikansk koncept, kaldet Better Block, hvor hele bysamfund i fællesskab går sammen og løfter et kvarter eller en hovedgade til at blive mere spændende, anderledes, smukkere, skabe vækst, sammenhold og blive attraktivt for både handel, byens borgere og turister, er det meningen, at Aftensang skal forvandles til en blomstrende, farverig og fantastisk hovedgade. Projektet har foreløbigt fået navnet “Projekt Bedre By”.

En del af konceptet bag Projekt Bedre By går også ud på, at den forandring man foretager rent praktisk, som for eksempel at udsmykke facader og tomme butiksvinduer, bygge legefaciliteter, lave hyggemiljøer med borde og bænke, måske endda lave en del af Aftensang overdækket, lave en farvet cykelsti - og meget mere til - skal foretages af byens borgere på én eneste dag. Datoen på denne dag er allerede blevet planlagt til at være 25. april 2020, og inden da er det meningen, at byens borgere i samarbejde med BID, projektkoordinator Trine M. Laursen og Egtveds helt egen Karen Schmidt, som bliver den lokale tovholder på projektet, skal mødes til blandt andet en større workshop, hvor der skal brainstormes og planlægges.

Mikkel Niess, der står bag BID Danmark, fortæller også, at Vejle Kommune har meldt ud, at de er klar til at hjælpe med projektet.

Annonce

Fordi Egtved kan

- I Egtved kan borgerne bare noget helt særligt. Hvis der er en by i Vejle Kommune, hvor man kan snakke om sammenhængskraft, så er det her, lyder det fra Trine M. Laursen.

Og hun fortsætter:

Til BID-møderne i Egtved oplever man tydeligt, hvordan der arbejdes godt på tværs af grupperne i byen. Der er altid nogen, som er parat til at byde ind med det man kan eller har mulighed for, og det er virkelig meget værd.

Også Mikkel Niess kan se, at Egtved har det der skal til, men samtidig kommer han med denne opfordring til byens borgere:

- Gør vi det her rigtigt, så har vi et projekt, der aldrig før er set i Danmark. Det er nu I skal vise, hvad Egtved står for. Jeres sammenhold og fællesskab er helt fantastisk, tænk hvis vi kan vise hele Danmark hvad Egtved står for.

Om få år kan det være at bybilledet langs Aftensang på et foto som dette her, vil tage sig helt anderledes og farverigt ud. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Drømme bygget på én dag

Når Aftensang efter 25. april måske er blomstret op til noget helt særligt, og byens borgere i fællesskab har hamret, banket, malet, dekoreret, og hvad der ellers er behov for, vil man kunne nyde gadens vidundere, så længe de kan holde. For det er nemlig ikke meningen, at det, der bliver lavet på denne ene dag, skal holde for evigt. Derimod skal det danne eksempel for, hvad byen i samarbejde med blandt andet Vejle Kommune, efterfølgende kan bygge op til at være blivende projekter i Aftensang. Og tænk nu, hvis Aftensang for evigt herefter kan være et blomstrende eksempel på sammenhængskraft mellem mennesker, og tænk nu, hvis, når man går på Aftensang om blot et par år, slet ikke kan forestille sig hvordan gaden så ud engang, fordi der nu er et liv og en atmosfære, der er svær at undvære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce