x
Annonce
Vejle

Alle plejecentre får måske fast læge

Sygeplejerske Ulla Karmann er tovholder på ordningen med den fast tilknyttede læge på Ågården. Inden Troels Eriksen kommer hver onsdag, har hun forberedt sig selv og ham på de emner og beboere, der har behov for fokus. Foto: Yilmaz Polat
Lige nu har 10 plejecentre i Vejle Kommune en fast tilknyttet læge. Håbet er, at de resterende 19 centre følger trop.

Vejle: Siden 2017 har 10 plejecentre i Vejle Kommune nydt godt af at have en fast tilknyttet læge.

Lægen kommer hver eller hveranden uge, og i tæt samarbejde med medarbejderne på det enkelte center, varetager han behandlingen af de beboere, som ønsker det.

Det har flere steder styrket beboernes helbred; ikke mindst fordi det sundhedsfaglige personale er blevet bedre til at opfange begyndende symptomer på sygdomme hos borgerne. Personalet har generelt også fået en endnu højere faglighed, fordi den fast tilknyttede læge løbende underviser dem i relevante emner som medicinhåndtering, smertebehandling, urinvejsinfektioner og hudlidelser.

På grund af de gode erfaringer med ordningen, har Seniorudvalget ved Vejle Kommune et ønske om at udvide ordningen, så den kommer til at gælde for alle kommunens 19 plejecentre samt de to centre, som kommunen har driftsoverenskomst med.

Annonce

Svært at rekruttere

- Det er en kæmpe succes med fast tilknyttede læger. Både i forhold til borgerne og uddannelsen af personalet på plejecentrene er det givtigt, siger formand for seniorudvalget Kenneth Fredslund Petersen.

Men der er dog en ret relevant hindring på vejen til, at successen med ordningen kan bredes ud på alle kommunens plejecentre.

- Vi kan ikke få læger til alle centrene. Kunne vi skaffe lægerne, havde vi allerede ordningen på alle plejecentre, siger han og gætter på, at lægerne har nok at se til.

Dette bekræfter praktiserende læge i Egtved, Troels Eriksen, som er fast tilknyttet plejecenter Ågården.

- Vi er i forvejen maksimalt pressede ude i de ordinære praksisser, siger han men tilføjer, at det alligevel giver god mening for ham at være en del af ordningen.

I forsøget på at rekruttere det nødvendige antal læger, skal sagen drøftes på et kommende møde i det Kommunalt-lægelige udvalg.

Ordningen har indtil videre været mulig på grund af satspulemidler på 1.98 millioner kroner. Forventningen fra forvaltningens side er, at det vil koste Vejle Kommune cirka 513.000 kroner per år at lade ordningen fortsætte i en udvidet form.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce