Annonce
Alarm 112

Alle tiltalte dømt i sagen om en 18-årig, der blev bundet til stol med gaffatape

Det var i huset for enden af denne grusvej på Ågårdvej i Thyregod, at den 18-årige mand fra Struer blev lokket til, bundet og truet af en flok unger mennesker, der mente, han havde voldtaget en 15-årig pige. Foto: Google Streetview
Der var ifølge domsmandsretten tale om frihedsberøvelse begået i forening, da en flok unge mennesker tilbage i januar lokkede en 18-årig mand fra Struer til et ubeboet hus i Thyregod. Her blev han bundet til en stol og tvunget til at indrømme, at han havde voldtaget en 15-årig pige.

Thyregod: Alle de tre tiltalte blev mandag dømt i sagen om en 18-årig mand fra Struer, der i begyndelsen af januar blev lokket til et ubeboet hus i Thyregod og her bundet til en stol med gaffatape.

I sagen var en 21-årig mand fra Give, en 20-årig mand fra Skjern og en 15-årig kvinde fra Tørring alle tiltalt for frihedsberøvelse i forening foruden vidnetrusler, fordi den 18-årige fik at vide, at hvis han meldte sagen til politiet, så ville han "blive smadret."

I løbet af retssagen kom det frem, at de unge - med hjælp fra en 14-årig pige - via Snapchat om aftenen den 4. januar lokkede den 18-årige mand fra Struer til huset i Thyregod. Her troede han, at han skulle mødes med en pige, som var seksuelt interesseret i ham. Men da han kom frem, ventede de unge mennesker, hvoraf den 21-årige mand og den 15-årige pige havde jernstænger i hænderne.

Annonce

De krævede, at den 18-årige skulle indrømme, at han i november havde voldtaget den 15-årige, og indrømmelsen blev optaget på den 21-åriges mobiltelefon.

Efterfølgende blev den 18-årige gennet hen i en sort læderstol, hvor han blev bundet med gaffatape. Han fik besked på at udlevere sin telefon, og den 21-årige forsøgte nu at ringe op til teenagerens forældre for at fortælle dem, hvad han havde gjort mod den 15-årige. Der var dog ingen af forældrene, der svarede, men til sidst lykkedes det at få kontakt til den 18-åriges storesøster.


Jeg hørte en pigestemme, som fortalte mig, at de ikke havde gjort noget ved min lillebror ud over, at han var blevet spændt fast til en stol.

Søsteren til den forurettede.


Hun fik sin lillebror i røret, og han fortalte hende nu, at han havde voldtaget en pige for to måneder siden.

- Han lød meget anstrengt, og det virkede ikke til, at det var noget, han selv valgte at sige, forklarede søsteren i retten i sidste uge.

Her nægtede den 15-årige og den 20-årige at have gjort sig skyldig i frihedsberøvelse og vidnetrusler. De erkendte dog at have været til stede i huset i Thyregod, og den 15-årige kvinde erkendte desuden, at hun efterfølgende tog nøglerne til den 18-årige vestjydes bil og kørte væk i den.

Den 18-åriges familie fik samme aften som frihedsberøvelsen besked om, hvilken adresse han befandt sig på, og hvor bilen ville blive efterladt.

Med disse informationer kontaktede den 18-åriges mor politiet, som kort efter fandt ham ved indkørslen til det forladte hus på Ågårdvej i Thyregod - han var rystet men umiddelbart uskadt.

Fordi de unge havde løsnet gaffatapen, inden de kørte, havde den 18-årige selv formået af komme fri fra stolen.

Slipper nok for mere fængsel

Den 21-årige mand fra Give, som har erkendt alle de forhold, han var tiltalt i, men som samtidig har understreget, at hans 20-årige kammerat ikke var involveret, blev dømt i fuldt omfang.

Det fortæller anklager Bianca Trøjborg og tilføjer, at den 21-årige fik ni måneders fængsel, hvoraf de tre skal afsones.

Den 20-årige mand fra Skjern slap ikke for straf, selvom han nægtede sin medvirken, og selvom hans kammerat forsøgte at rense hans navn. Dommen over ham lød på fem måneders fængsel, hvoraf tre måneder skal afsones.

- Han blev dømt i det omfang, han var tiltalt. Du kan ikke være så meget til stede, som han var, uden at have spillet en rolle i frihedsberøvelsen, påpeger anklageren.

Endelig blev den 15-pige idømt syv måneders fængsel for sin del - hun blev dog frifundet for vidnetrusler. Også hun skal afsone tre måneder, og desuden skal hendes sag behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet.

Alle de dømte har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af januar, og anklager Bianca Trøjborg oplyser, at det er op til Kriminalforsorgen at afgøre, om deres afsoning dermed er udstået.

Hun tilføjer desuden, at hun er tilfreds med dommen og nu afventer for at se, hvordan de tre dømte forholder sig.

Hvad angår den 18-årige mand fra Struer og den voldtægt, han blev beskyldt for, så bliver denne sag i øjeblikket vurderet af statsadvokaten i Viborg, efter at anklagemyndigheden i første omgang valgte at frafalde sigtelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce