Annonce
Billund

Alle varmeværkets forbrugere har fået en regning på 0,00 kroner

Folk skal blot ignorere det girokort på 0,00 kroner, som de har modtaget fra Billund Varmeværk, forklarer direktør Nikolai Friis. Det var nødvendigt at sende girokortet med for at få en besked ud til forbrugerne. Arkivfoto
For at kunne sende en besked ud til alle forbrugerne var det nødvendigt for Billund Varmeværk at medsende et girokort. Det lyder på 0,00 kroner og skal blot ignoreres, fortæller varmeværksdirektøren.

Billund: Det har formentlig udløst et underligt udtryk i ansigtet hos de mange brugere af Billund Varmeværk, der i løbet af de seneste dage har modtaget et girokort. Girokortet, som er sendt til alle de husstande, der får deres varme fra Billund Varmeværk, kræver nemlig, at forbrugerne indbetaler lige præcis 0 kroner og 0 øre.

At en sådan regning er blevet sendt ud, er der dog en ganske god forklaring på.

- Vi havde en information, som skulle sendes ud til vores forbrugere. Det gør vi via betalingsservice, og for at de kan sende noget ud, kommer regningen med som adresseside på brevet. Det kan ikke lade sig gøre uden, fortæller Nikolai Friis, der er direktør for Billund Varmeværk.

Annonce

Vi havde en information, som skulle sendes ud til vores forbrugere. Det gør vi via betalingsservice, og for at de kan sende noget ud, kommer regningen med som adresseside på brevet. Det kan ikke lade sig gøre uden.

Nikolai Friis, direktør, Billund Varmeværk

Folk skal ignorere girokortet

Kunne en sådan meddelelse ikke være sendt ud til forbrugerne på en anden måde, f.eks. via e-boks?

- Det er den måde, der er lettest, når vi skal ramme alle vores brugere, for vi skal sende brevet ud som fysisk post. Det er et krav fra tilsynet, siger Nikolai Friis og tilføjer, at folk blot skal ignorere det nytteløse indbetalingskort og i stedet læse den meddelelse, der følger med brevet.

Prisen stiger til det normale

Beskeden, der blev sendt ud til varmeværkets mange forbrugere, handlede om, at prisen på varmen stiger, når 2019 bliver forvandlet til 2020. Det kommer dog ikke som nogen overraskelse for nogen, da det for halvandet år siden blev meldt ud, at varmen ville blive sænket indtil udgangen af indeværende år. Årsagen var, at Billund Varmeværk havde fået så mange penge på kistebunden, at noget skulle gøres, så pengene kunne blive brugt.

- Vi har haft et overskud, og det skulle vi give tilbage til forbrugerne. Det er sådan, det foregår, for vi må ikke lave overskud. Når det sker, nedsætter vi prisen i en periode, fortæller Nikolai Friis.

Den periode er nu ved at være overstået, og da overskuddet i form af nedsættelse af prisen er blevet betalt tilbage til forbrugerne, er det altså blevet tid til at sætte prisen op til normal takst igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce