Annonce
Erhverv

Alle vil gerne have sat skub i Gives erhvervsområde

Lars Næsted, Danespo var en af tre oplægsholdere på Venstres debatmøde mandag aften. Danespo er en af de få virksomheder, der har bygget nyt i Give Øst. Foto: Børge Larsen
Tre virksomheder hjalp politikerne lidt på vej ved at fortælle om, hvorfor de driver deres virksomheder fra Give. De kom også med bud på, hvad der skal til for at tiltrække nye virksomheder.

Give: Hvis én motorvej betyder, at ingen nye virksomheder etablerer sig i Gives erhvervsområde, hvor mange virksomheder etablerer sig så, hvis der kommer en motorvej mere? Det dobbelte?

Sådan kan man naturligvis ikke stille tingene op, men tiltroen til infrastrukturens betydning for virksomhedernes valg af byggegrunde er uformindsket hos både politikere og erhvervsfolk.

Da finanskrisen ramte og salget af erhvervsgrunde i Give Øst gik i stå før det var kommet i gang, var der store forhåbninger til åbningen af Midtjyske Motorveje mellem Vejle og Herning/Holstebro. Men der blev ikke solgt nogen grunde.

Nu sætter mange deres lid til, at bygningen af Hærvejsmotorvejen vil sætte skub i salget af grunde. Som vognmand Flemming Thisgaard sagde i sit indlæg:

- Jeg tror den nye motorvej vil gavne os. Borgmesteren har lovet, der kommer en ny motorvej, i hvert fald næsten lovet det, lød det fra Flemming Thisgaard.

Det gjorde han mandag aften på Venstres debatmøde med titlen: Hvad skal der til for at tiltrække flere erhvervsvirksomheder til Give?

Vi bruger enorm megen tid på møde om infrastruktur for øjeblikket. Møder med erhvervsorganisationer, folketingspolitikere, ministre. Men desværre tyder meget på, at der ikke kommer reelle forhandlinger i gang før tidligst efter sommerferien. Det gælder også den nye motorvej ned gennem Jylland.

Jens Ejner Christensen

Byggegrunde

For en vognmandsforretning med 35 lastbiler er infrastrukturen selvfølgelig af betydning. Men i sit indlæg havde Flemming Thisgaard selv nævnt mange andre vigtige forhold.

Livet og sammenholdet i byen, der er næsten lige så godt som i Kollemorten, hvor Flemming Thisgaard kommer fra. Gode skoler og idrætsfaciliteter. Sammenhold. Dejligt sted at bo og alle de butikker, man har brug for.

Lignende overvejelser kom fra Lars Næsted, Danespo og Henrik Damø, Give Elementfabrik. Men de to sidste efterlyste også bedre muligheder for, at den arbejdskraft, der kommer uderfra, kan fin attraktive grunde at bygge på, hvis de vil bosætte sig i området. Det behøver ikke være i selve Give.

Som Lars Næsted konstaterede, så bor seks af Danespos medarbejdere i Gadbjerg, blandt andet fordi de nyder byens fred og ro.

I det hele taget var de tre oplægsholdere enige om, at bløde værdier også er afgørende, hvis medarbejdere og dermed også virksomheder skal finde sig til rette i Give. Men der er naturligvis også de hårde kendsgerninger i jernindustrien såsom priserne.

Annonce

Belåning

Det nævnte ikke mindst borgmester Jens Ejner Christensen som et problem. Ikke at prisen på erhvervsjorden i sig selv var afgørende. Men prisen på belåningen spiller en stor rolle.

- To identiske grunde i eksempelvis Vejle Nord og Give Øst bliver behandlet meget forskelligt fra långivernes side. Mens grunden i Vejle nemt kan belånes, skal virksomheden stort set selv lægge alle pengene på bordet for grunden i Give. Det er desværre ikke noget vi som kommune kan gøre noget ved, konstaterede Jens Ejner Christensen.

Men ellers gjorde kommunen meget for at få sat skub i salget, pointerede borgmesteren. Han måtte da også lytte til mange rosende toner fra ikke blot de tre oplægsholdere, men også fra andre erhvervsfolk, der deltog i mødet.

Rosen gik kort sagt på den ændring, virksomhederne har oplevet i kommunens indstilling. Fra nærmest at have været en modstander er kommunen nu blevet til en aktiv samarbejdspartner, lød det fra flere sider.

- Finanskrisen var virkelig en øjenåbner for både politikere og embedsværk. Det gik op for os, at vores fremtid ligger i at være en servicevirksomhed. Nu sidder vi ved telefonerne hele dagen. Tidligere var der måske telefontid et par timer om torsdagen. Vi er der forjer, både politikere og embedsværk, sagde Jens Ejner Christensen.

Annonce
For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Tidligere smed og fængselsbetjent fik dumpekarakterer i skolen: Nu står Jens i spidsen for global virksomhed i Helsingør

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce