Annonce
Erhverv

Alle vil gerne have sat skub i Gives erhvervsområde

Lars Næsted, Danespo var en af tre oplægsholdere på Venstres debatmøde mandag aften. Danespo er en af de få virksomheder, der har bygget nyt i Give Øst. Foto: Børge Larsen
Tre virksomheder hjalp politikerne lidt på vej ved at fortælle om, hvorfor de driver deres virksomheder fra Give. De kom også med bud på, hvad der skal til for at tiltrække nye virksomheder.

Give: Hvis én motorvej betyder, at ingen nye virksomheder etablerer sig i Gives erhvervsområde, hvor mange virksomheder etablerer sig så, hvis der kommer en motorvej mere? Det dobbelte?

Sådan kan man naturligvis ikke stille tingene op, men tiltroen til infrastrukturens betydning for virksomhedernes valg af byggegrunde er uformindsket hos både politikere og erhvervsfolk.

Da finanskrisen ramte og salget af erhvervsgrunde i Give Øst gik i stå før det var kommet i gang, var der store forhåbninger til åbningen af Midtjyske Motorveje mellem Vejle og Herning/Holstebro. Men der blev ikke solgt nogen grunde.

Nu sætter mange deres lid til, at bygningen af Hærvejsmotorvejen vil sætte skub i salget af grunde. Som vognmand Flemming Thisgaard sagde i sit indlæg:

- Jeg tror den nye motorvej vil gavne os. Borgmesteren har lovet, der kommer en ny motorvej, i hvert fald næsten lovet det, lød det fra Flemming Thisgaard.

Det gjorde han mandag aften på Venstres debatmøde med titlen: Hvad skal der til for at tiltrække flere erhvervsvirksomheder til Give?

Vi bruger enorm megen tid på møde om infrastruktur for øjeblikket. Møder med erhvervsorganisationer, folketingspolitikere, ministre. Men desværre tyder meget på, at der ikke kommer reelle forhandlinger i gang før tidligst efter sommerferien. Det gælder også den nye motorvej ned gennem Jylland.

Jens Ejner Christensen

Byggegrunde

For en vognmandsforretning med 35 lastbiler er infrastrukturen selvfølgelig af betydning. Men i sit indlæg havde Flemming Thisgaard selv nævnt mange andre vigtige forhold.

Livet og sammenholdet i byen, der er næsten lige så godt som i Kollemorten, hvor Flemming Thisgaard kommer fra. Gode skoler og idrætsfaciliteter. Sammenhold. Dejligt sted at bo og alle de butikker, man har brug for.

Lignende overvejelser kom fra Lars Næsted, Danespo og Henrik Damø, Give Elementfabrik. Men de to sidste efterlyste også bedre muligheder for, at den arbejdskraft, der kommer uderfra, kan fin attraktive grunde at bygge på, hvis de vil bosætte sig i området. Det behøver ikke være i selve Give.

Som Lars Næsted konstaterede, så bor seks af Danespos medarbejdere i Gadbjerg, blandt andet fordi de nyder byens fred og ro.

I det hele taget var de tre oplægsholdere enige om, at bløde værdier også er afgørende, hvis medarbejdere og dermed også virksomheder skal finde sig til rette i Give. Men der er naturligvis også de hårde kendsgerninger i jernindustrien såsom priserne.

Annonce

Belåning

Det nævnte ikke mindst borgmester Jens Ejner Christensen som et problem. Ikke at prisen på erhvervsjorden i sig selv var afgørende. Men prisen på belåningen spiller en stor rolle.

- To identiske grunde i eksempelvis Vejle Nord og Give Øst bliver behandlet meget forskelligt fra långivernes side. Mens grunden i Vejle nemt kan belånes, skal virksomheden stort set selv lægge alle pengene på bordet for grunden i Give. Det er desværre ikke noget vi som kommune kan gøre noget ved, konstaterede Jens Ejner Christensen.

Men ellers gjorde kommunen meget for at få sat skub i salget, pointerede borgmesteren. Han måtte da også lytte til mange rosende toner fra ikke blot de tre oplægsholdere, men også fra andre erhvervsfolk, der deltog i mødet.

Rosen gik kort sagt på den ændring, virksomhederne har oplevet i kommunens indstilling. Fra nærmest at have været en modstander er kommunen nu blevet til en aktiv samarbejdspartner, lød det fra flere sider.

- Finanskrisen var virkelig en øjenåbner for både politikere og embedsværk. Det gik op for os, at vores fremtid ligger i at være en servicevirksomhed. Nu sidder vi ved telefonerne hele dagen. Tidligere var der måske telefontid et par timer om torsdagen. Vi er der forjer, både politikere og embedsværk, sagde Jens Ejner Christensen.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Hedensted

Patrick kedede sig som ung i Uldum: Nu vil han hjælpe med at skabe et nyt samlingssted i byen

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Erhverv For abonnenter

Flertal forlænger forbud mod minkavl et år

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce