Annonce
Give

Alt er (næsten) ved det gamle på museet

Gensynsglæden var stor, da de første besøgende i meget lang tid kom til Give-Egnens Museum. Især da de havde fået sprittet hænderne af og opdagede, der var fotograf på. Foto: Børge Larsen
Der var ingen kø ved indgangen, da Give-Egnens Museum åbnede efter en lang ufrivillig pause. Men seks personer havde dog betalt entré inden for de første fem minutter.
Annonce

Give: Indgangsdøren til Give-Egnens Museum er den samme, som den har været i mange år.

Men allerede lige inden for døren får gæsterne den første påmindelse om, at alt ikke er som det var. Her bliver de nemlig både mødt med muligheden for at spritte hænderne af og for at iføre sig blå latexhandsker.

For selv om mange af de udstillede genstande ikke må berøres, kan man næsten ikke udgå at sætte sine fingre steder, hvor andre også har haft deres. I disse tider er hygiejne og sikkerhed højt prioriterede, også på museet. Om de nye vaner så også holder så længe, at de selv ender på museum er uvist.

De nye prioriteringer skinner også igennem, når gæsterne har betalt for at få adgang til herlighederne. Normalt kan man færdes frit i hele udstillingsområdet. Det kan man sådan set stadigvæk.

- Men vi opfordrer til, at I starter med at gå til jeres venstre side. Så kommer i til udstillingen om heden og dens betydning. Går I dernæst til højre, kommer I ind i Hedebondens gård. Derfra fortsætter i højre rundt, lød anvisninger fra Karen Marie Ravn, der tilfældigvis var nærmest kassen, da de første gæster kom.

Ensretningen af gæsternes færden er ikke et krav som sådan. Men kommer der mange besøgende på en gang, er det godt at have forholdsreglerne som rutine.

Gæsterne har selvfølgelig også mulighed for at besøge de øvrige udstilllinger, skolestuen og det historiske køkken. Så længe der ikke er for mange på én gang.

Karen Marie Ravn var ellers travlt optaget af sammen med Falk Mikkelsen at sætte den kommende særudstilling op til premieren. Hvornår det bliver helt nøjagtigt, er endnu uvist.

- Men vi håber på at være klar i slutningen af juni, siger museumsleder Lars Froberg Mortensen.

Det bliver naturligvis en jubilæumsudstilling. Give-Egnens Museum fylder 50 i år.

Højre om. Altså jeres venstre side. Karen Marie Ravn var nærmest kassen, da de første gæster kom. Ellers svedte hun med jubilæumsudstillingen sammen med blandt andet Falk Mikkelsen. Foto: Børge Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce