Annonce
Give

Alt går planmæssigt med HUSET

Her er der fuld gang i at blive gravet ud til den nye sal. Og læg lige mærke til de rektangulære huller til venstre under vinduerne. Disse huller blev brugt til mange børns madpakker gennem tiderne. Foto: Christina Mosegaard
Der rives ned, bygges op, køres rundt og ikke mindst åbnes op for et helt nyt udtryk, et helt nyt sted for alle i og omkring Give. Der er godt gang i byggeriet af Huset på toppen af bakken, hvor alle, i og omkring Give ganske snart kan mødes, låne bøger, se teater, bruge det fælles store værksted på anden sal, hygge sig i de grønne områder, snakke med lokalpolitiet, møde sundhedsplejen, bruge det fjernbetjente borgerservice og meget, meget mere.
Her vil man snart se bøger, mennesker og fed atmosfære. Foto: Christina Mosegaard

Skridt for skridt

Firmaet PS Lundgaard er hovedentreprenør på både nedrivningen, ombygningen og istandsættelsen af Kulturhuset. Direktør for firmaet Søren Lundgaard fortæller, at det hele skridt for skridt går planmæssigt fremad og at de derfor forventer at overholde deres tidsplan.

- Der har været en del arbejde med oprydning og nedrivning af både det ydre og det indre, men nu er vi nået dertil hvor hele husets udformning begynder at tage form. Alt, der ikke skal være der, er nu revet ned og nu er vi i fuld gang med at forme og opbygge, fortæller en engageret Søren Lundgaard, der tydeligvis synes at det er en ret spændende opgave, at kunne være med til at gøre Gives nye fælles hus, til et fedt sted at være for alle.
Der arbejdes flittigt på at gøre Gives nye hus for alle til et fedt sted at være. Foto: Christina Mosegaard.
Annonce

Man finder alt muligt

Søren Lundgaard fortæller også, at husets historie som skole og rådhus har givet mange pudsige fund og har budt på helt specielle indretninger. - Under nedrivningen viste der sig for eksempel nogle små rektangulære huller ind i nogle af murene. Disse huller viste sig at være madkassehuller, altså, da det i sin tid var skole, kunne eleverne stille deres madkasser ind i disse særlige "huller" i væggene.

Lige nu graves der ud til en salen i Huset, og der er en del arbejde med at få stabiliseret med stålkonstruktioner med mere. Nede i denne del af huset er der blandt andet intet mindre end en stor Franz Jäger Safe og det siges, at det ikke er så klogt bare at skære og banke i den, da der så muligvis vil udkomme røg eller lignende. Heldigvis har entreprenøren kontakt til én der kender koden til den faktisk ret store jerndør, så mon ikke det kommer til at gå, uden de store problemer, når der skal åbnes op til dette måske værdifulde område.
Annonce

Tidsplanen

Det er planen, at Huset skal stå klar til indvielse i september og som før nævnt, tyder alt på at denne tidsplan nok skal holde. Søren Lundgaard fortæller, at de som entreprenører regner med at aflevere deres del af aftalen den 28. august, hvorefter bygherren tager over og gør resten klar.Blot til info, så er det RUM Arkitekterne der har tegnet huset og det er indretningsarkitekt Mette Fredskild, der har stået for indretning HUSET samt står for design af Superreolen, der kommer til at være i biblioteksdelen. Det bliver meget spændende at se det nye hus stå klar hen på sensommeren.
Annonce

Brugerrådet og Give i Live

Den 27. april vil Husets Brugerråd og Give i Live sammen afholde en ekstraordinær Generalforsamling, hvor det er planen, at de to råd skal lægges sammen til ét. Det nye råd vil få navnet Brugerforeningen HUSET. Give i Live's fornemmeste opgave har været, at være bindeled mellem borgerne/brugerne og kommunen i hele processen omkring planlægning og opbygning af kulturhuset. Nu er alle opgaverne efterhånden ved at være opfyldte i den henseende og det er snart tid til, at de som gerne vil skabe liv og fantastiske oplevelser i vores nye fælleshus i Give, begynder at give den ny gas, så vi alle, unge som gamle, kan mødes omkring vores eget hus, et hus for alle, fyldt med liv og glade dage, fyldt med aktiviteter af alle mulige arter, både indendørs og udenfor. Kun fantasien sætter grænser! Skulle du, kære læser måske have lyst til at være med til at præge vores nye fælles hus, så er du meget velkommen til at møde op den 27. april på Give Bibliotek.

Der er allerede lavet vedtægter til HUSETs brugerforening, som nu også er blevet politisk godkendte og samtidigt er retningslinierne for benyttelse af lokalerne godkendte.
Og, tjaa... - tiden flyver jo bare hurtigt afsted og om ikke ret længe, så står et lækkert, spændende og rummende hus til rådighed for os allesammen.
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Person kastet ud af bilen i ulykke: Kørt til Odense med politieskorte

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce