Annonce
Give

Alt går planmæssigt med HUSET

Her er der fuld gang i at blive gravet ud til den nye sal. Og læg lige mærke til de rektangulære huller til venstre under vinduerne. Disse huller blev brugt til mange børns madpakker gennem tiderne. Foto: Christina Mosegaard
Der rives ned, bygges op, køres rundt og ikke mindst åbnes op for et helt nyt udtryk, et helt nyt sted for alle i og omkring Give. Der er godt gang i byggeriet af Huset på toppen af bakken, hvor alle, i og omkring Give ganske snart kan mødes, låne bøger, se teater, bruge det fælles store værksted på anden sal, hygge sig i de grønne områder, snakke med lokalpolitiet, møde sundhedsplejen, bruge det fjernbetjente borgerservice og meget, meget mere.
Her vil man snart se bøger, mennesker og fed atmosfære. Foto: Christina Mosegaard

Skridt for skridt

Firmaet PS Lundgaard er hovedentreprenør på både nedrivningen, ombygningen og istandsættelsen af Kulturhuset. Direktør for firmaet Søren Lundgaard fortæller, at det hele skridt for skridt går planmæssigt fremad og at de derfor forventer at overholde deres tidsplan.

- Der har været en del arbejde med oprydning og nedrivning af både det ydre og det indre, men nu er vi nået dertil hvor hele husets udformning begynder at tage form. Alt, der ikke skal være der, er nu revet ned og nu er vi i fuld gang med at forme og opbygge, fortæller en engageret Søren Lundgaard, der tydeligvis synes at det er en ret spændende opgave, at kunne være med til at gøre Gives nye fælles hus, til et fedt sted at være for alle.
Der arbejdes flittigt på at gøre Gives nye hus for alle til et fedt sted at være. Foto: Christina Mosegaard.
Annonce

Man finder alt muligt

Søren Lundgaard fortæller også, at husets historie som skole og rådhus har givet mange pudsige fund og har budt på helt specielle indretninger. - Under nedrivningen viste der sig for eksempel nogle små rektangulære huller ind i nogle af murene. Disse huller viste sig at være madkassehuller, altså, da det i sin tid var skole, kunne eleverne stille deres madkasser ind i disse særlige "huller" i væggene.

Lige nu graves der ud til en salen i Huset, og der er en del arbejde med at få stabiliseret med stålkonstruktioner med mere. Nede i denne del af huset er der blandt andet intet mindre end en stor Franz Jäger Safe og det siges, at det ikke er så klogt bare at skære og banke i den, da der så muligvis vil udkomme røg eller lignende. Heldigvis har entreprenøren kontakt til én der kender koden til den faktisk ret store jerndør, så mon ikke det kommer til at gå, uden de store problemer, når der skal åbnes op til dette måske værdifulde område.
Annonce

Tidsplanen

Det er planen, at Huset skal stå klar til indvielse i september og som før nævnt, tyder alt på at denne tidsplan nok skal holde. Søren Lundgaard fortæller, at de som entreprenører regner med at aflevere deres del af aftalen den 28. august, hvorefter bygherren tager over og gør resten klar.Blot til info, så er det RUM Arkitekterne der har tegnet huset og det er indretningsarkitekt Mette Fredskild, der har stået for indretning HUSET samt står for design af Superreolen, der kommer til at være i biblioteksdelen. Det bliver meget spændende at se det nye hus stå klar hen på sensommeren.
Annonce

Brugerrådet og Give i Live

Den 27. april vil Husets Brugerråd og Give i Live sammen afholde en ekstraordinær Generalforsamling, hvor det er planen, at de to råd skal lægges sammen til ét. Det nye råd vil få navnet Brugerforeningen HUSET. Give i Live's fornemmeste opgave har været, at være bindeled mellem borgerne/brugerne og kommunen i hele processen omkring planlægning og opbygning af kulturhuset. Nu er alle opgaverne efterhånden ved at være opfyldte i den henseende og det er snart tid til, at de som gerne vil skabe liv og fantastiske oplevelser i vores nye fælleshus i Give, begynder at give den ny gas, så vi alle, unge som gamle, kan mødes omkring vores eget hus, et hus for alle, fyldt med liv og glade dage, fyldt med aktiviteter af alle mulige arter, både indendørs og udenfor. Kun fantasien sætter grænser! Skulle du, kære læser måske have lyst til at være med til at præge vores nye fælles hus, så er du meget velkommen til at møde op den 27. april på Give Bibliotek.

Der er allerede lavet vedtægter til HUSETs brugerforening, som nu også er blevet politisk godkendte og samtidigt er retningslinierne for benyttelse af lokalerne godkendte.
Og, tjaa... - tiden flyver jo bare hurtigt afsted og om ikke ret længe, så står et lækkert, spændende og rummende hus til rådighed for os allesammen.
Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Kultur

Peter skal skaffe over 1200 frivillige til Tour de France: Sådan kan du være med på holdet

Annonce