Annonce
Vejle

Alt udsolgt på auktion: Forladte både fandt nye ejere

Som udtjente spøgelsesskibe uden ejere stod bådene i flere år efterladt på Vejle Lystbådehavns plads til vinteropbevaring. Nu har de alle fundet en ejermand. Enten i form af de oprindelige ejere eller nye ejere, som mandag afgav deres bud på bådene. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Vejle Lystbådehavn endte med otte forladte både, som alle blev solgt på skriftlig auktion mandag middag. Det indbragte beskedne 10.000 kroner

Annonce

Vejle: 10.000 kroner.

Det blev det beskedne udbytte, da Vejle Lystbådehavn holdt auktion over otte forladte både, som havnen forgæves har efterlyst ejerne af gennem adskillige måneder.

Da havnechef Steen Andersen åbnede de 15 afleverede kuverter ved fristens udløb mandag klokken 12 på havnekontoret, var der bud på alle efterladte både.

- Vi modtog 15 bud, og heraf var der nogle, som bød på flere af bådene. Der var blandt andet en person, som bød 50 kroner for alle otte både. På den ene af bådene var der flere bud, og her lød det højeste bud på 7.200 kroner, fortæller Steen Andersen.

Flere har stået halvfyldt med vand, så det er ikke både, du bare sejler ud i. Derfor er vi også lidt overraskede over, at vi er kommet af med dem alle.

Steen Andersen, havnechef Vejle Lystbådehavn
Annonce

Mange timers arbejde

De øvrige både indbragte ikke de store beløb, men lystbådehavnen er først og fremmest tilfreds med, at man ikke står tilbage med nogen af de forladte både, som gennem flere år har optaget pladser på havnens vinteropbevaringsplads.

Nu slipper havnens personale for at fragte bådene til ophug og betale de miljøomkostninger, der følger med.

- Indtægten fra salget er i det leje, vi havde regnet med. Der er tale om både, som der ligger mange timers arbejde i - måske et par års arbejde. Flere har stået halvfyldt med vand, så det er ikke både, du bare sejler ud i. Derfor er vi også lidt overraskede over, at vi er kommet af med dem alle. Det ville have været en dyr fornøjelse, hvis vi skulle have bortskaffet dem, siger havnechefen.

Annonce

12 ejere kom frem

De cirka 10.000 kroner går til lystbådehavnens almindelige drift, fordi der er brugt en del timer på at spore de efterladte ejere, forberede auktionen over de herreløse både og hyre advokatbistand for at sikre, at alle regler er overholdt.

Til at begynde med efterlyste havnen ejerne på cirka 20 både, men det endte i sidste ende med, at blot de otte både kom på auktion.

- Vi har haft stor glæde af den medieomtale, der har været af bådene, hvilket har betydet, at flere af ejerne har henvendt sig, fortæller Steen Andersen.

De solgte bådene kommer til at stå på vinteropbevaringspladsen en uge eller to endnu, fordi et større asfaltarbejde er i gang på vejene omkring pladsen i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce