Annonce
Vejle

Ambitiøse unge tog til Irland: Udlandspraktik gør sig godt på cv'et

Elever fra Campus Vejles EUX uddannelse har været i tre ugers praktik i Irland. Fra venstre er det Nanna Holm Pedersen, Emilia Bøegh Jørgensen og Martin Brønnum. Foto: Mette Mørk

EUX Business-uddannelsen på Campus Vejle har haft et hold studerende i Irland. Det var de unge glade for. Det bliver deres kommende praktiksteder også.

Vejle: Campus Vejle har netop haft 10 elever fra EUX-uddannelsen i praktik i forskellige detailbutikker i Dublin.

- De unge får chancen for at booste deres engelsk, mens de er i en butik eller virksomhed i tre uger. Både personligt og dagligt lærer de noget om, hvordan man gør i Irland. Det er attraktivt for virksomheder, der efterspørger international kompetence, at disse elever kan vise, at de har stået på egne ben, forklarer underviser og vejleder Charlotte Dalgaard.

Hun er den, der matcher elever og praktiksteder. Det foregår under Erasmus+ og er støttet af EU.

- Vi er glade for samarbejdet med Dublin. For det første ligner Danmark og Irland hinanden i størrelse mere end Danmark og England, og samtidig er situationen mere stabil, end den ville være med England på grund af brexit, tilføjer hun.

Annonce

Vi er glade for samarbejdet med Dublin. For det første ligner Danmark og Irland hinanden i størrelse mere end Danmark og England, og samtidig er situationen mere stabil, end den ville være med England på grund af brexit.

Charlotte Dalgaard

Penge fra EU


  • Erasmus+ er EU's uddannelsesprogram. Det giver tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde alle dele af uddannelsesområdet og aldersgrupper fra grundskole over dagtilbud til videregående uddannelser. 33 europæiske lande er omfattet af ordningen.
  • Formålet med mobilitetsophold er at styrke faglige, sproglige og personlige kompetencer hos elever og medarbejdere samt styrke kendskab til god praksis i Europa til gavn for organisationen.
  • Tilskuddet kan ikke søges af enkeltpersoner, men skal hentes gennem uddannelsesstederne.
Her ses "det irske hold" minus en, der var fraværende. Campus Vejle har flere gange sendt studerende til Irland. Foto: Mette Mørk

Sko er ikke lige mig

Martin Brønnum fra Smidstrup var i et Ecco-butikscenter i Liffeyvalley.

- Det gav mig i hvert fald en afklaring om, at sko ikke lige er mig. Men jeg vil gerne arbejde i internationale virksomheder, fortæller han.

Emilia Bøegh Jørgensen fra Vejle var også hos Ecco, men det var midt i Dublin.

- Jeg er blevet meget mere selvstændig, også med mit engelsk. Jeg er blevet bedre til at forklare kunder om produkterne, siger hun.

Nanna Holm Pedersen fra Jelling vil gerne i en sportsbutik. I Irland prøvede hun at arbejde i Debenhams. Det minder om det danske Magasin.

- Jeg skulle hjælpe med at holde butikken pæn, lægge tøj sammen, samle bøjler op og arrangere påskeudstilling. Jeg fik bekræftet, at jeg gerne vil i butik, konstaterer hun.

Boede på vandrerhjem

De boede i hold sammen på vandrerhjem. De fik alle tre tilbudt job i de irske virksomheder, hvor de havde deres praktik.

De har i deres snart to års uddannelse haft et internationalt eller sprogligt perspektiv på deres uddannelser. Det passer godt med, at en del virksomheder er med engelsk som koncernsprog eller er kædebutikker med internationalt islæt.

I den kommende tid skal de til jobsamtaler, så de kan finde den praktikplads, som de i løbet af de næste to år skal færdiggøre deres uddannelse i.

Her er de om 10 år

- Det er nogle ambitiøse unge mennesker, der gerne vil ud og opleve verden, siger Charlotte Dalgaard.

Som tysklærerskubber hun på de unges internationale interesser.

Hendes vurdering bekræftes af de tre 18-årige unges svar på spørgsmålet: "Hvor er du om 10 år?"

Emilia Bøegh Jørgensen:

- Jeg er indkøber ved Bestseller i den tyske afdeling.

Nanna Holm Pedersen:

- Jeg er et sted i Sport 24 i detail, som indkøber eller butikschef. Jeg har det bedre med at være her hjemme, hvor man kender tingene og har familie. Jeg gerne rejse ud og arbejde igen. Men ikke i hele år.

Mardin Brønnum:

- Jeg vil nok være at finde i en virksomhed i alle andre lande end Danmark. Det må gerne være USA. Muligvis noget med shipping eller speditør. USA har altid interesseret mig. Jeg synes, det lyder spændende, og der kommer man virkelig uden for vort lille trygge samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce