Annonce
Kultur

Andre festivaler har allerede taget stilling: Jelling Musikfestival afventer, men nærmer sig smertegrænsen

Kommer vi til at klappe, synge og danse til Jelling Musikfestival i pinsen 2021? Det virker mere og mere usandsynligt. Arkivfoto: Mette Mørk
Med under tre måneder til pinsen er det kun et spørgsmål om tid, inden Jelling Musikfestival må komme med en udmelding om årets festival.

Jelling: Spørger man festivalleder Lars Charlie Mortensen om, hvad status er på årets udgave af Jelling Musikfestival, lyder svaret kort:

- Der er ikke så meget nyt under solen. Vi afventer stadig, hvad myndighederne og politikerne finder ud af i forhold til genåbningen af kulturlivet, herunder festivalerne, siger han.

Jelling Musikfestival har dog et stort problem: Den er programsat til 20.-23. maj, og det er snart. Men det er samtidig en måned for tidlig i forhold til Sundhedsstyrelsens vaccineplan, der har en ambition om at have færdigvaccineret danskerne inden 27. juni.

Annonce

Det presser på

Dermed virker det usandsynligt, at festivalen kan gennemføres om tre måneder. Også set i lyset af de nuværende restriktioner samt antallet af smittede og indlagte.

Men Lars Charlie Mortensen er stadig optimistisk, selvom buen er ved at være spændt.

Flere festivaler udskyder

  • Skive Festival er rykket fra juni til september
  • Spot Festival i Aarhus er flyttet fra maj til juni
  • Fanø Vesterland skulle være afholdt samme weekend som Jelling-festivalen, men øen har netop udskudt begivenheden til starten af september
  • Den nye endagsfestival Rock Festival Horsens satser på august i stedet for maj
  • Den nordjyske Aairport Festival er udsat til januar 2022
  • Kigger vi mod udlandet, har engelske Glastonbury Festival allerede aflyst årets begivenhed

- Nogle vil nok spørge mig, om jeg tror på nisser, men vi er altså stadig klar til at afvikle en festival, hvis der på en eller anden måde skulle opstå en mulighed for det. Dog er det klart, at vi er tæt på smertegrænsen for, hvad vi kan klare rent praktisk, siger festivallederen.

Hvor længe kan I strække den?

- Jeg kan ikke sige en præcis dato, men en gang i marts er vi forhåbentlig blevet klogere på, hvad der kan lade sig gøre, siger Lars Charlie Mortensen.


Umiddelbart har vi ingen planer om at flytte festivalen til et andet tidspunkt.

Lars Charlie Mortensen, festivalleder


Én ting er sikkert: Jelling Musikfestival bliver ikke gennemført i pinsen i en version, som vi kender den. Bag kulisserne arbejdes derfor på flere scenarier, hvor et kommende coronapas kan komme til at spille en nøglerolle, så festivaldeltagere skal bevise, at de eksempelvis har en negativ test eller er blevet vaccineret.

- Der er stadig mange ubekendte faktorer, men lad os håbe, at man i begyndelsen af foråret er så langt fremme med vaccinationerne, at myndighederne kan give grønt lys til festivalerne, siger Lars Charlie Mortensen.

Annonce

Ingen planer om udskydelse

Andre arrangører har allerede flyttet festivalerne til senere på året. Er det noget, I overvejer?

- Umiddelbart har vi ingen planer om at flytte festivalen til et andet tidspunkt. Vi er en stor skude, der skal flyttes, så det er ikke helt enkelt. Samtidig kan vi også komme så langt hen på året, at det kommer til at gå ud over planlægningen af 2022-festivalen, og det vil være træls. Så vil vi hellere være fit for fight til at sætte en festival i svingninger i 2022, mener han.

12.000 af billetkøberne fra sidste år - svarende til 60 procent - har valgt at beholde deres billet til årets udgave af Jelling Musikfestival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce