Annonce
Jelling

Andreas fik sit største ønske opfyldt

Det kan være lidt overvældende at få sit største ønske opfyldt, så Andreas Strøm Jørgensen måtte lige sunde sig, da han lørdag som optakt til VM-kampen mellem Danmark og Peru fik at vide, at han skal til Moskva for at se Danmarks kamp mod Frankrig. Foto: Leif Baun

Andreas på 13 år lider af muskelsvind. Lørdag aften fik han besøg af Make-A-Wish, der havde en gave med.

Jelling: - Det er mit aller største ønske.

13-årige Andreas Strøm Jørgensen og hans far Kurt Jørgensen skal snart til fodbold.

Andreas lider af muskelsvind, og Make-A-Wish (tidligere Ønskefonden) aflagde ham en visit lørdag aften. Det var anden gang, de var på besøg. Første gang var i marts. Andreas' overlæge i Odense havde nemlig indstille ham til at få et ønske opfyldt hos den velgørende organisation.

Andreas fremsatte fire ønsker:

1. Se Danmarks VM-kamp mod Frankrig.

2. Se Barcelona spille mod Real Madrid.

3. Besøge Skanderborgfestival.

4. Opleve en VIP-dag hos FC Midtjylland.

VM-kampen var det største ønske, og nu får han fire dage i Moskva med sin far, hvor de både kan nå at se kampen og lidt af byen.

- Jeg er meget interesseret i fodbold, underdriver Andreas. Han er med i U13-truppen i Jelling Forenede Sportsklubber.

- Jeg er med til dét, jeg kan, og hvis jeg bliver træt, sætter jeg mig ud og holder lidt pause, siger han.

Han havde inviteret holdet ud til pizza og fodbold mod Peru lørdag aften, og det var dér, han fik beviset på, at hans største ønske er gået i opfyldelse.

- Nej, vi er ikke misundelige, løj kammeraterne, og én tilføjede:

- Hvis jeg nu gør mig meget lille, kan jeg så ikke være i kufferten?

Annonce

- Det er mit aller største ønske.

Andreas Strøm Jørgensen

Ønskefonden

Ønskefonden blev startet i 1999 af Erik Buus, der var inspireret af den amerikanske fond Make-A-Wish. Nu er den en del af den verdensomspændende fond, og den skiftede navn 7. januar i år.I Danmark er der 140 frivillige rundt om i landet, der bruger deres fritid på at besøge ønskebørn og deres familier.

For at komme i betragtning skal man lide af en livstruende sygdom, og der er lægekontrol med, at ansøgningerne er berettigede.

97 danske børn fik et ønske opfyldt i 2017. Det kan være alt fra rejser, over pc, kæledyr til en værelsesrenovering eller en koncertoplevelse.

Andreas havde inviteret sine kammerater fra JfS' U13 fodboldhold på pizza og vm-fodbold, og de klappede, da overraskelsen fra Make-A-Wish om fodboldturen til Moskva kom. Bagest til højre ses Andreas' far Kurt Jørgensen samt Janne Klittenborg Hansen og Keld Hansen fra Make-A-Wish. Foto: Leif Baun

Ønskebørn

Janne Klittenborg Hansen og Keld Hansen overrakte rejsepakken. Hun er distriktskoordinator, og han er én af de frivillige, der besøger børnene. De har været glade givere omkring 15 gange på det seneste. På landsplan er der cirka 100 børn, der får et ønske opfyldt. Wake-A-Wish kalder dem ønskebørn.

- Vi samarbejder med partnere både i Danmark og i udlandet, blandt andet UEFA, for der er mange fodboldønsker, fortæller Janne Klittenborg Hansen.

Kurt Jørgensen, som mange nok forbinder med JfS' Trampolinhold, kunne sagtens holde mund overfor Andreas.

- Men der var en masse ting, der skulle gå op lige pludselig. For eksempel at få ferie. Jeg har heldigvis en fleksibel arbejdsgiver, siger Kurt Jørgensen.

Han og Andreas rejser søndag den 24. juni.

Så er det tid til holdfoto. Jellings U-13 drenge med Andreas Strøm Hansen forrest. Han var naturligvis reglementeret påklædt i landsholdstrøjen. Det var han ikke ene om, for fodbold er vigtigt for de her drenge. Foto: Leif Baun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce