Annonce
Jelling

Kommunen bruger flere millioner: Bygger ny vej til Jelling Musikfestival

Jelling Musikfestival fra oven. Arkivfoto: Silas Bang
Vejle Kommunes økonomiudvalg har anbefalet, at der afsættes 9,8 millioner kroner til første projekt på marken vest for Kollegievej - en ny vej ind til Jelling Musikfestival og byggemodning af 12 grunde.

Jelling: Lokalplanen for hele Anesminde-området inklusiv marken vest for Kollegievej blev kort før påske endelig godkendt i Vejle Byråd, og allerede nu skal der så til at ske noget på området.

Derfor var et af de første skridt på dagsordenen på mandagens møde i økonomiudvalget, og her blev det i bred enighed anbefalet, at man starter med at byggemodne 12 grunde og anlægge vejen ind til det boligområde, der skal ligge vest for Kollegievej. Især vejen er tiltrængt, fortæller næstformand for økonomiudvalget og 1. viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K).

- Det skal løse flere problemer. Først og fremmest bliver det en ny vej ind til festivalområdet, og så vil turistbusser til Kongernes Jelling i første omgang kunne bruge det som parkering, indtil der kommer en permanent løsning med en p-plads, siger han.

Annonce
Det er vejen, der er markeret med rødt, og boligområdet, der ligeledes er markeret med rødt, som Vejle Kommunes økonomiudvalg har anbefalet, at man starter med at etablere. Grafik: Vejle Kommune

Ingen grund til flere grunde

Beslutningen, som økonomiudvalget anbefalede, og som nu skal på byrådets dagsorden, handler om at godkende, at der bevilges 9,8 millioner kroner til byggemodningen og etableringen af vejen - heraf 4,6 millioner kroner til byggemodning og 5,2 millioner kroner til vejen.

Udgiften skal finansieres af teknik og miljø-afdelingens puljer til nye byggemodninger og færdiggørelse af byggemodninger. Ifølge Dan Arnløv Jørgensen giver det god mening, at man starter med 12 byggegrunde frem for at modne samtlige byggegrunde - mindst 70 styks - med det samme.

- Det er en helt almindelig procedure, at man starter med et område først. Det kan tage flere år at udvide frem mod, at alle grunde bliver afsat, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Marken er klar

Tidshorisonten for projektet er endnu ukendt, og det skal da også først lige godkendes af byrådet. Men arkæologer fra VejleMuseerne er færdige med deres forundersøgelse af marken, og de fandt ikke grundlag til yderligere undersøgelser - og dermed er området klar til at blive til henholdsvis vej og byggegrunde.

Jelling Musikfestival har desuden tidligere meldt ud, at de håber, at en indgang til festivalpladsen fra Herningvej vil være klar til 2020-udgaven.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Nul østers-status til lokale gourmet-kokke

Annonce