Annonce
forside

Ankesag begynder nu: Ny forsvarer kræver kvinde frifundet for Johnny-drabet

Den 28-årige kvinde boede i dette hus på Vejlevej sammen med den 53-årige mand, som hun stak i ryggen med en kniv. Arkivfoto: Morten Pape

Den 28-årige kvinde, som blev idømt 11 år for drabet på Johnny Andreassen i Jelling, håber på frifindelse eller formildelse i landsretten. Ankesagen indledes i dag, mandag.

Vejle/Jelling: I løbet af tre retsdage skal Vestre Landsret i denne uge genvurdere sagen imod den 28-årige Tullerunnaq Tukummeq Egede, som i maj blev idømt 11 års fængsel for drabet på Johnny Andressen.

Drabet skete i hans hjem på Vejlevej uden for Jelling den 31. maj 2017.

Et nævningeting ved byretten i Kolding dømte Tullerunnaq Tukummeq Egede for at have stukket hendes 53-årige samlever i ryggen med en lang kniv - et stik, der var så dybt, at det ramte hans venstre lungehule og fik ham til at forbløde.

Én af de fem nævninge i byretten stemte for at dømme Tullerunnaq Tukummeq Egede for vold med døden til følge i stedet for manddrab, og det gav den daværende forsvarer en indikation på, at sagen ikke var helt entydig. Derfor blev beslutningen om at anke til landsretten truffet.

I mellemtiden har den dømte kvinde dog skiftet forsvarer, og det er nu den lokale topforsvarer Mette Grith Stage, der skal forsøge at få dommen på 11 års fængsel reduceret eller helt omstødt.

Annonce

Stak ikke for at dræbe

I byretten forklarede den 28-årige kvinde, at hun stak sin samlever, efter at de havde været i skænderi i løbet af den forgangne aften og nat.

I samme forbindelse var der blevet indtaget rigelige mængder alkohol, og i sin vrede over, at den 53-årige mand havde tiltvunget sig samleje i nattens løb, og fordi han generelt ville bestemme over hende, stak hun ham i ryggen med en kniv fra køkkenet, fortalte hun.

Hun argumenterede dog for, at det ikke var hendes intention at slå Johnny Andreassen ihjel. Han døde dog umiddelbart efter knivstikket af indre forblødninger.

Der ventes dom i landsretten på torsdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce