Annonce
Erhverv

Anlægsgartner forskønner Fredericia: Jesper overtog familiefirmaet og har nok at lave

Siden fornyelsen af områderne Skanseparken, Korskærparken og Sønderparken begyndte, har det været med Tefax' hjælp. Foto: Peter Leth-Larsen

Tefax har de seneste 30 år været med til at forny og forskønne haver, parker og alléer rundt omkring i Fredericia. Senest har de været med til renoveringen af Skanseparken.

Fredericia: - Jeg synes jo, det er sjovt at kunne køre forbi om 10, 20 eller 30 år og sige, det der har vi lavet.

Sådan fortæller ejer og direktør for Tefax, Jesper Bjerrisgaard, 42, om sit arbejde som anlægsgartner.

Tefax er et familiefirma, som har eksisteret siden 1988 og det gør en stor dyd ud af, at tingene skal være i orden, for konkurrencen for anlægsgartnere er hård.

- Der er en ganske fornuftig konkurrence, der er et par store virksomheder i Fredericia, der er nogle der ligger i nabobyerne, som også ynder at komme til Fredericia og lave noget. Og så er der et hav af mindre anlægsgartnere, som også kører rundt og udfører de opgaver, vi laver. Så ja, der er konkurrence, men konkurrence er sundt. Vi forsøger ikke at konkurrere 100 procent på pris, men på kvalitet og service. Det er det, vi sætter i højsædet, og det, synes vi også, afspejler sig, fortæller Jesper Bjerrisgaard.

Det var Jesper Bjerrisgaards far, Hans Peter Bjerrisgaard, der i 1988 startede Tefax på Bøgeskovvej, lidt uden for Fredericia. Dengang havde han fire ansatte. Jesper overtog i år 2000 firmaet efter sin far, og har siden da udvidet med flere ansatte, så de nu i dag er 12.

Jesper Bjerrisgaard har siden overtagelsen af Tefax haft nok at se til.

- Der har været nok at lave. I øjeblikket har vi travlt. Det tror jeg også, at der vil være et års tid endnu. Det er både virksomheder, boligforeninger og private, som får noget lavet, fortæller Jesper.

Han mener, at årsagen skal findes i, at når der er nogle penge i boligforeningerne til at lave renoveringer, så kommer der gang i hjulene, og samtidig bruger de private flere penge, end hvad de ellers ville have gjort.

- Så det gør jo, at der bliver bygget nye huse, og når der bliver bygget nye huse, så er der et marked for os, fortæller Jesper Bjerrisgaard.

Annonce
Selvom Jesper oftest er at finde på kontoret på Bøgeskovvej, er han taget med ud i Skanseparken for at følge med i projektet. Foto: Peter Leth-Larsen

Store projekter

Tefax har i årenes løb været med til flere store projekter for både private, kommuner og firmaer. Senest har de været med til de store boligrenoveringsprojekter i Korskærparken, Sønderparken og Skanseparken.

- Det kom som en del af fornyelsen af områderne, at vi fik det projekt. Vi skulle få det til at se pænt ud igen, når jordmænd og så videre havde været der, fortæller Jesper Bjerrisgaard.

Et privatprojekt, som Jesper Bjerrisgaard gerne fremhæver, når der skal tales om flotte anlægsprojekter, er ét, Tefax selv har designet i Middelfart.

- Det var noget, vi lavede på Kastanjegaarden i Middelfart. Her lavede vi en allé, arbejdede med chaussésten, lavede vandarbejde i haven, plantede en masse forskellige planter og lavede store granittrapper. Det var super spændende. Kæmpe park og en kæmpe allé, fortæller Jesper, inden han fortsætter:

- Det var et af de der projekter, hvor man kan køre forbi om en 30-50 år og så se de her allétræer vokse op og så sige; det her, det var noget af det, vi lavede, og det var noget af det, vi tegnede selv.

Tefax har nok at se til. De sidste to år har firmaet haft mange ordrer. Foto: Peter Leth-Larsen
Tefax har de sidste tredive år været et af Fredericias førende anlægsgartnerfirmaer. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politikontrol gav fem klip i kørekortet

Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce