Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Kraften er stærk hos Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi Fallen Order har en historie, der er en film eller serie værdig. Er man Star Wars-fan er det det bedste lyssværd-spil længe - og et af de bedste nogensinde. Pr-foto
Star Wars Jedi: Fallen Order giver alle skabs-jedi mulighed for at gennemleve deres helt eget Star Wars-eventyr
Annonce

Full disclaimer: Jeg er kæmpe Star Wars-fan. Så når der kommer en ny film, serie eller et spil, så er jeg allerede begejstret fra start, og de skal bare lade være med at ødelægge noget.

I den kontekst er Star Wars Jedi: Fallen Order det spil, jeg har gået ventet på. For mens Star Wars: Battlefront II var fedt og stemningsmættet underholdning i en Star Wars-setting, så var der for meget skydespil, for lidt historie og for få lyssværd. Fallen Order laver om på alt dét med en ambitiøs historie, hvor du kun er bevæbnet med dit lyssværd - og Kraften, selvfølgelig.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Annonce

Flot og godt fortalt

I Fallen Order indtager man rollen som Cal, en padawan, der er gået i skjul, efter jedi-ordenen blev – næsten – udryddet i Episode II. Ja, det er lidt nørdet, og det er faktisk ikke afgørende, om man er velbevandret i Star Wars-universet eller ej, men altså: historien er spændende, hvis man er Star Wars-nørd, og den er i alle tilfælde godt fortalt.

Cal kan ikke gemme sig for evigt, og snart begiver han sig ud på en farefuld rejse for at bringe jedi-ordenen tilbage. Rejsen foregår i klassisk Star Wars-stil med mange stop rundt om i galaksen, hvor man møder både venner og fjender – med en klar overvægt af sidstnævnte.

Annonce

Brug kraften

I Fallen Order veksler du mellem at følge historien i lange og flotte cutscenes, gå på opdagelse på de forskellige planeter og så at kæmpe. Mængden mellem historie, opdagelse og kamp er afbalanceret, så du aldrig keder dig undervejs.

Det er spændende og livsfarligt at gå på opdagelse på de forskellige planeter. De tager sig vidt forskelligt ud, men der er en Star Wars-mættet stemning, uanset om du er i byen, i junglen eller i et gammelt tempel. Her skal du løbe på vægge, hoppe, kravle, løse gåder og bruge Kraften.

Kampsystemet er gennemarbejdet og velfungerende. Du bliver belønnet for at arbejde med dit skilltree, huske at parere og undgå angreb og ikke bare blæse hovedløst i kamp. Du kommer til at dø undervejs, ellers skal du skrue op for sværhedsgraden, for det er en del af "charmen", at man bliver udfordret, slået ihjel og må prøve fra sidst gemte placering - med en ny tilgang. Fallen Order skal være udfordrende, men det bliver aldrig for frustrerende, da man kan skrue op og ned for sværhedsgraden undervejs.

Skuespil, grafik og lyd er fra allerøverste skuffe, og det betyder desværre, at min Xbox One X til tider havde svært ved at køre smooth, selvom jeg begrænsede opløsningen til 1080p. Det, må Respawn Entertainment gerne fikse hurtigst muligt.

Alt i alt er Fallen Order dog et meget vellykket spil, som er perfekt opvarmning for Star Wars-fans, der glæder sig til, at Episode IX kommer i biografen lige om lidt.

Titel: Star Wars Jedi: Fallen Order

Udgivelsesdato: 15. november

Platform: Xbox One, PS4 og pc


Cal får en ven og hjælper i den vævre lille drode BD1. Den bærer navigationskortet, indsamler data og lærer nye tricks undervejs, så den i højere og højere grad kan assistere med missionerne. Pr-foto
Cal kan ændre sin beklædning og sit lyssværd, som spillet skrider frem, men det er primært hans skill-tree, der er værd at arbejde med. Her lærer han nye evner og bliver stærkere, og det er nødvendigt, for missionerne er svære. Pr-foto
Selvom Cal er bevæbnet med et lyssværd, er han ikke for overlegen i Fallen Order. Modstanderne er ofte formidable, og der er også regulære lyssværds-dueller. Pr-foto
Cal lærer ret tidligt i spillet at hoppe, løbe på vægge og autoparere skud, og så føler man sig som en "rigtig" jedi, når man i bedste parkour-stil løber, springer og mejer stormtroopers ned i hobetal. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce