Annonce
Trekantområdet

Anna Trolles-elev var den eneste nordvestfynske smittede på en uge: - Det er nu, folk skal huske afstand og sprit

Også i butikkerne i Middelfart satte coronaen sit præg i foråret, da der blandt andet blev behov for at lave afstandsmarkeringer på gulvet, som her i Kop og Kande. Foto: Mia Harm Madsen
Siden marts har der i alt været 42 coronasmittede på Nordvestfyn, og i den seneste uge er der blot blevet opdaget en enkelt mere. Det viser, at borgerne har gjort det godt, mener Jeanette Rokbøl, der er sundhedschef i Middelfart Kommune.

Nordvestfyn: Torsdag i sidste uge måtte Anna Trolles Skole i Brenderup trykke på corona-beredskabsknappen, efter en elev i 8. klasse var blevet testet positiv for sygdommen.

Hun havde hverken haft hoste, ondt i halsen eller andre former for symptomer første skoledag, men var blevet testet for at være sikker på at kunne kalde sig rask på sin konfirmationsdag.

Det resulterede i, at hun fik det overraskende svar, der også sendte tre andre elever, som hun havde krammet og givet high-fives med, hjem i karantæne.

Annonce

Middelfart Kommune havde mandag ikke fået nogen endelig afklaring på, om der er flere smittede på Anna Trolles Skole.

Men den har en idé om, at der kan have været tale om en engangsforestilling. Ifølge tal fra Statens Serum Institut, som er de tal, kommunen løbende benytter sig af, er der nemlig kun blevet opdaget en enkelt ny coronasmittet på Nordvestfyn de sidste syv dage.

Hen over resten af sommeren - og siden marts, hvor epidemien fandt vej fra Kina til Danmark - har der også, ud fra kommunens egen vurdering, været forholdsvis godt styr på corona-smitten lokalt. I alt har der været konstateret 42 smittede, mens det samlede antal smittede på landsplan i øjeblikket ligger på omkring 15.600.

- Vi vil gerne fastholde det her rigtig gode niveau, som vi har ligget på. Indtil videre har vi gjort det rigtig godt i Middelfart Kommune generelt, så vi vil gerne som kommune lægge op til, at nu skal folk huske det her med afstand og med at spritte af, for det er det eneste, der hjælper, siger Jeanette Rokbøl, som er sundhedschef i Middelfart Kommune.

Færre andre steder

Middelfart Kommune ligger dog en lille smule højere end flere andre fynske kommuner, når det gælder det samlede antal, der er registreret smittet. Den 17. august havde Assens haft 23 smittede med corona, Faaborg-Midtfyn havde haft 38, Kerteminde havde haft 16, Nordfyns havde haft 18 og Nyborg 55. Odense og Svendborg lå på henholdsvis 311 og 96 smittede. Men alle tallene skal imidlertid ses i lyset af, at kommunerne har et forskelligt antal borgere.

Nyborg var i øvrigt en af de kommuner, der i sidste uge kom i myndighedernes søgelys, fordi der var konstateret over 20 smittede per 100.000 indbyggere inden for seks dage.

I Middelfart Kommune er man ligeledes opmærksomme på, at tingene hurtigt kan ændre sig, så længe smitten stadig er i samfundet. Derfor er kommunen også godt klædt på, til hvis der skulle komme en ny bølge i efteråret, mener Jeanette Rokbøl.

- Vi følger jo med, og vi har stadigvæk et beredskab kørende. Vi har klædt vores personale godt og grundigt på. Vi kunne ikke være bedre forberedte, end vi er, og vi kører også ugentlige møder med regionen og Sygehus Lillebælt for at være sikre på, at vi lige mærker hinanden, siger hun.

Annonce

Får ikke oplysninger

Jeanette Rokbøl kan ikke fortælle mere om, hvorvidt de 42 smittede på Nordvestfyn alle har klaret sig gennem sygdommen, og om nogen har været indlagt. For det får kommunen ikke umiddelbart oplyst.

Hun ved dog, at der ikke er fundet nogen smittede i eksempelvis ældreplejen, som er et af de områder, hvor borgerne er særligt udsatte.

- Vi har testet en masse i ældreplejen, men ingen har været smittede. Her er der stor ros til vores personale. Det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan komme, for det kan det sagtens. Vi er bare glade for, at det ikke er sket endnu, siger Jeanette Rokbøl, der i øvrigt understreger, at  kommunen til enhver tid lægger sig op ad de udmeldinger, myndighederne kommer med.

- Vi følger retningslinjerne til punkt og prikke. Det er det, der er vigtigt for os. Vi gør alt, hvad vi kan, og vi håber, at alle kommunens borgere vil hjælpe os med at holde det fine tal (smittetallet, red.) ved at holde afstand og spritte hænder, siger sundhedschefen.

Hun kommer derved endnu engang med en bøn om, at borgerne husker den gode adfærd, uanset hvor høje tallene er.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce