Annonce
Erhverv

Anne-Marie har håndteret citronmåner, romkugler og roulader i 28 år: I dag vil jeg ikke være maskinerne foruden

- Jeg har det godt med at være fabriksarbejder. Jeg har altid gjort mit for at lære nyt og udfordre mig selv, siger Anne-Marie Thomsen, der har arbejdet på Dan Cake i 28 år. Foto: Yilmaz Polat

Dan Cake har mange ansatte, som har været i årtier på fabrikken i Give. En af dem er Anne-Marie Thomsen. I løbet af 28 år har hun sendt tonsvis af citronmåner gennem samlebåndene, sagt farvel til mange kolleger og goddag til nye maskiner.

Annonce

Give: De første år rullede medarbejderne rouladerne i hånden. Nu er det en maskine, som sprøjter dej ud, smører creme på og ruller ud.

Det er den slags anekdoter, som mange medarbejdere på Dan Cake kan berette om. For mange ansatte på Dan Cakes fabrik på Hjortsvangen har høj anciennitet.

En af dem er produktionsmedarbejder Anne-Marie Thomsen. Hun steppede første gang ind ad dørene hos Dan Cake for 28 år siden. Hun holder af den frie tone og humor mellem medarbejderne over kagerne, og når der stemples ud, har hun fri.

- Førhen var jeg hjemmesyerske og arbejdede meget. Nogle gange når børnene var lagt i seng. En dag ringede jeg til Dan Cake, og jeg sagde, jeg godt kunne tænke mig at arbejde på fabrikken. Så fik jeg at vide, at jeg kunne begynde klokken 16 samme dag. Det kunne jeg ikke. Jeg kunne begynde dagen efter. Og det fik jeg så lov til, siger hun

Hun husker tydeligt den første dag.

- Jeg skulle pakke nogle kager, og jeg kunne overhovedet ikke følge med. Det var jeg slet ikke tilfreds med, siger Anne-Marie Thomsen.

Vi har fulgt hinanden gennem mange faser af livet. Og når der kommer nye til, så kan jeg straks føle med dem, når de ikke kan følge med tempoet.

Anne-Marie Thomsen, produktionsmedarbejder på Dan Cake

Med på job

Hver uge besøger Vejle Amts Folkeblad en arbejdsplads i Vejle Kommune. Serien kaldes Med på job. Jer læsere bliver inviteret med indenfor bag murene for at blive klogere på mange af de virksomheder, der har bosat sig i Vejle.

Der bages og pakkes kager døgnet rundt på fabrikken i Give. Når der er ekstra travlt, hives ekstra hjælp ind. Der er derfor også mange vikarer ansat hos Dan Cake. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Maskiner rykker ind

Anne-Marie Thomsen fik dog hurtigt fart i fingrene. På nært hold har hun også oplevet industrialiseringen på fabrikken. Maskinerne er rykket ind. Med hjælp fra dem og næsten 200 ansatte kan Dan Cake hvert år sende 17.000 ton citronmåner, roulader, muffins og skærekager ud fra virksomheden i Give.

Maskinerne har været med til at øge volumen og lette de ansatte for fysisk arbejde, men har også betydet, at der skal færre hænder til at lave og pakke kager. Anne Marie Jepsen har i perioder været bekymret for den rivende udvikling, da hun mistede mange kolleger.

- Men i dag vil jeg ikke være maskinerne foruden. Var vi blevet ved på den måde, var vi blevet slidt op. Så det har været en meget positiv udvikling, siger hun.

Anne-Marie Thomsen betragter sine kolleger som sin anden familie.

- Vi har fulgt hinanden gennem mange faser af livet. Og når der kommer nye til, så kan jeg straks føle med dem, når de ikke kan følge med tempoet, siger Anne-Marie Thomsen.

Dan Cake har haft tre medarbejdere, der er blevet belønnet med Den Kongelige Belønningsmedalje, da de har været ansat i minimum 40 år.

Hos Dan Cake kan man finde medarbejdere i funktionerne dejmikser, ovnpasser og operatør. Der er nok at holde styr på med de mange kager og maskiner. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce