Annonce
Give

Anne Nyhus og Ole Kirk fik et flot farvel

Fremover får Ole Kirk og Anne Nyhus mere tid til at kigge hinanden dybt i øjnene. Foto: Speakoutloud
Godt 300 kiggede forbi Vesterlund Efterskole for at sige farvel og tak til forstanderparret gennem 26 år. De 192 elever var naturligvis også med i farvelkoret.

Vesterlund: Det var ikke blot et farvel til et afholdt forstanderpar gennem 26 år, Vesterlund Efterskole dannede ramme om forleden.

Det var også et farvel til et lærerpar, der har været ansat på skolen i 38 år. Kort sagt: Det var farvel til en epoke.

De to udviklede et stærkt partnerskab, båret af Anne Nyhus lederskab i kombination med Ole Kirks snusfornuftige tilgang til økonomien. Det har været medvirkende til at opbygge det solide fundament, skolen hviler på i dag.

- I Anne og Oles tid som forstanderpar har Vesterlund Efterskole udviklet sig markant. Skolen har næsten fordoblet elevtallet, ligesom der er lange ventelister i de kommende år. Der er mange årsager til succesen. Eksempelvis modet til at bygge nye faciliteter og skabe et efterskolefyrtårn inden for gymnastikken. Men også musikshowet, friluftslivet og en stærk boglig profil har trukket elever til Vesterlund Efterskole, siger næstformand for Vesterlund Efterskoles bestyrelse Anders Christiansen.

Anne Nyhus og Ole Kirk skriver nu på det allersidste kapitel i deres livsværk. Når årets elevhold tjekker ud til sommerferie, er det uigenkaldeligt slut.

Annonce

Til låns

- Det er som om, det var lige forleden dag, at Ole og jeg trillede ind på Vesterlund Efterskole i Oles grønne, rustne folkevognsboble. Vores nye lærerkolleger, Magda og Gunner, var netop flyttet ind på den anden side af gaden. De bød på aftensmad. Vi fik medisterpølse, fortæller Anne Nyhus.

Igennem alle årene har forstanderparret ledetråd hyldet den enkeltes frie udfoldelse og det forpligtende fællesskab. Men der er også blevet plads til omsorg og medmenneskelig interesse for alle de 5.415 elever, der har gået på Vesterlund Efterskole i deres tid.

- Det er på samme tid både vemodigt, ok, surrealistisk, syret, sørgeligt, befriende og bekræftende. Jeg kan mærke, at Ole og jeg vil føle os amputerede, når det om lidt er slut. Det gør noget ved vores sjæl. Men vi har det godt – også med beslutningen om at holde. Vesterlund Efterskole var jo kun til låns, og skolen, kollegerne og ikke mindst alle eleverne har formet os og sat uudslettelige spor i os, siger Anne Nyhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce