Annonce
Børkop

Annette frygter planer om nyt byggeri ved vandmøllen: - Nu vil man tage det sidste plus, vi har, fra os

Annette Karkov Jensen er hundelufter og bruger området ved Børkop Vandmølle. Hun bekymrer sig om planer om at bygge i området. Foto: Jørgen Flindt
Annette Karkov Jensen er en meget bekymret borger i Børkop. Private bygherrer vil gerne bygge huse nær Børkop Vandmølle, og hun frygter det vil ødelægge meget for byen. Og ødelægge det grønne område, som mange borgere bruger.
Annonce

Børkop: - Den sti, vi går på her, er en del af den vandrerute, der kaldes Pipruten, men der bliver ikke noget fuglepip tilbage, hvis politikerne siger ja til de planer, der er om nye boliger her i området, siger Annette Karkov Jensen.

Hun er ude at gå med hunden Cardi, og mens Cardi virker meget rolig, så dirrer det af vrede og frygt inde i Annette Karkov Jensen.

- Jeg er ikke mod udvikling af Børkop, og der bygges mange steder, men her går grænsen. De skal holde sig fra dette smukke område, som bruges af så mange. Her er naturen helt ind i byen, og man kan blandt andet se spætten og råvildt. Men alt det vil jo blive ødelagt, hvis der skal bygges her, siger hun.

Men det er ikke det eneste, der bliver ødelagt, forklarer hun.

- Jeg taler på vegne af alle os, der ikke bare kan sætte os i bilen og køre ud til de smukke områder ved fjorden, for vi har ikke en bil. Vi er mange, også ældre eller borgere hos eksempelvis Pomonahuset, som har området her som vores smukke sted, hvor vi kan gå hen og finde roen, siger hun.

Annonce

Vil bygge 140 boliger

Nogle private bygherrer har bedt kommunen om at lave en lokalplan, hvor der åbnes op for, at der kan bygges 20 parcelhuse ud mod Elbækvej, mens der kan bygges 120 rækkehuse/dobbelthuse langs med Brøndsted Møllevej. De nye boliger vil dermed ligge nær ved og omkranse Børkop Vandmølle, og de skal bygges i den grønne kile, der skærer ind i Børkop.

Lokalplansforslag om byggeri ved Børkop Vandmølle. Områderne bag de gule streger vil, hvis politikerne i sidste ende siger ja, blive bebygget. Børkop Vandmølle ligger ved søen midt i billedet, og vejen ned til møllen går gennem de to gule områder. Illustration: Vejle Kommune

- Vi kan simpelthen ikke bruge en fem meter bred grøn kile til noget. De planer fører ikke noget godt med sig til byen, for det vil ødelægge den smukkeste natur, vi har nær byen, siger hun og understreger:

- De har en vision om, at Børkop er Naturbyen, men hvis planerne bliver til noget, vil jeg sige, at de tænker kun på byen. Naturen er man i så fald ligeglad med.

Annonce

Mølle midt i et parcelhuskvarter

Da Annette Karkov Jensen så planerne, blev hun så vred, at hun ikke kunne sove, og hun satte hun sig ned og skrev ud på Facebook, hvad hun tænkte om det.

- Jeg har fået en overvældende respons. Lige nu har det givet 330 likes og 110 kommentarer, og alle er oprørte, så det er bestemt ikke noget, jeg er alene med, siger hun, alt mens Cardi går og snuser.

De går hen i retning Møllesøen.

- Hvad med Danmarks smukkeste vandmølle, Børkop Vandmølle? Den ligger så smukt nu, men hvem pokker gider da at bruge den i fremtiden, for hvem vil holde et bryllup midt i et parcelhuskvarter, siger hun og sukker.


Desværre kan vi jo godt fornemme her i Børkop, at nogle af politikerne kun tænker i udvikling og profit til kommunens kasse. De vil ødelægge det sidste plus, vi har, i Børkop.

Annette Karkov Jensen, borger og hundelufter i Børkop


- Jeg håber virkeligt, at politikerne tænker sig om to gange. Men desværre kan vi jo godt fornemme her i Børkop, at nogle af politikerne kun tænker i udvikling og profit til kommunens kasse. De vil ødelægge det sidste plus, vi har, i Børkop, mener Annette Karkov Jensen.

Annette Karkov Jensen og Cardi på tur i det grønne. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce