Annonce
Alarm 112

Anonym borger fotograferede mulig gerningskvinde bag massivt hærværk i Vejle midtby: 'Kan du ikke se, at træerne ikke kan trække vejret?'

Efter at stripsene, der holder træbelysningen, er blevet klippet over, har de strømførende ledninger flere steder hængt frit fra stammen. Ifølge teamkoordinator i Vej & Park Kajan Variyeswaran med den risiko, at de knækker, og elektriciteten bliver blottet. Foto: Kajan Variyeswaran
Vej & Park har fået et afgørende tip i sagen om hærværket mod kunstbelysningen på træerne i Vejle midtby - et hærværk, der foreløbig har kostet kommunen over 30.000 kroner. En ung kvinde blev fotograferet med saks og strips i hånden.

Vejle: Nogle gange betaler det sig at gå i pressen med offentlige opfordringer.

I hvert fald for Vejle Kommunes Vej & Park-afdeling, der mandag kunne berette, hvordan man de seneste uger har oplevet gentagne tilfælde af hærværk mod den kunstbelysning, der er sat op i træerne i Vejle midtby.

Her havde gerningsmænd klippet de silikonestrips, som belysningen er monteret med, over. Ifølge Vej & Park ud fra en miljøidealistisk, men misforstået tanke om, at stripsene "kvæler træerne".

Annonce

Tirsdag fik kommunen imidlertid en henvendelse fra en borger, der havde været vidne til hærværket og kunne identificere en gerningsmand - eller rettere: En gerningskvinde.

Vidnet har også kontaktet Vejle Amts Folkeblad efter at have læst om hærværket i avisen.

En ung kvinde

Borgeren, der ønsker at være anonym, fortæller, at han 23. juli klokken 19.50 observerede en ung kvinde, der var i færd med at klippe silikonestrips af træerne på Dæmningen.

Sådan ser de særlige silikone-strips ud, som kommunen fæster kunstbelysningen med. Foto: Vejle Kommune

- Jeg var på vej hen ad Dæmningen den aften og så så den her pige, som klippede strips af træerne. Det, syntes jeg, virkede underligt, så jeg tog min telefon frem for at dokumentere det. Hun var aggressiv og sagde, at jeg skulle lade med at tage billeder: "Er du dum? Kan du ikke se, at træerne ikke kan trække vejret?", sagde hun, beretter borgeren, der kun nåede at udveksle få ord med kvinden.


Hun var aggressiv og sagde, at jeg skulle lade med at tage billeder: "Er du dum? Kan du ikke se, at træerne ikke kan trække vejret?", sagde hun.

Vidne til hærværk


Han beskriver hende som en almindelig pæn, ung kvinde i 20'erne.

- Hun havde tydeligvis et motiv. Og jeg kunne se, at hun havde været i gang hele vejen ned ad Dæmningen. Når jeg valgte at konfrontere hende, var det jo, fordi jeg kunne se, at der foregik noget ulovligt. Det var jo andre folks ejendom, hun ødelagde, siger han.

Annonce

Håber, at det stopper nu

Den anonyme borger fortæller, at det oprindelig var hans plan at kontakte kommunen med oplysningerne. Noget, han dog kom fra igen, indtil han læste om sagen - og hærværkets omfang - i avisen.

Vej & Park i Vejle Kommune har nu fået tilsendt billedmaterialet og mandens udlægning af, hvad han observerede på Dæmningen.

- Det er super, at det betaler sig at komme med det her opråb. Vi ved selvfølgelig ikke, om der har været andre personer involveret, men vi håber da, at det stopper nu - og at vi får skabt en forståelse for, at vores metoder for opsætning ikke er skadelig for træerne, siger Kajan Variyeswaran, der er teamkoordinator i Vej & Park.

Han har siden overdraget de nye oplysninger i sagen til Sydøstjyllands Politi, som sagen er anmeldt hos.

I mellemtiden håber Vej & Park, at man i løbet af de kommende uger igen kan montere kunstbelysningen med de tiltænkte, ikke-træskadelige silikonestrips. Et nyt parti er lige nu på vej hjem fra udlandet.

Vejle Amts Folkeblad har set billederne, der bliver omtalt i artiklen, og er desuden bekendt med den anonyme borgers identitet.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Alarm 112 For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce